TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Викендов второ земјено прскање против комарци

ТВМ - 17.07.2017

Втората дезинесекција против комарци планирано е да се спроведе во петок и сабота оваа недела информираат од „Центарот за јавно здравје“ од Охрид. Првата земјена дезинсекција беше спроведена на 10-ти и 11-ти јуни, а со ова второ прскање би требало ...

Прсакње против комарци во општина Кочани

А1 On - 17.07.2017

Општина Кочани во текот на ноќта ќе го спроведе второто прскање против комарци од земја. Со акцијата ќе биде опфатена површина од 300 хектари во градот Кочани и населените места Тркање, Мојанци, Горни и Долдни Подлог, Грдовци, Прибачево и населбата ...

Комарците ве касаат само вас? Еве зошто е така…

Република - 17.07.2017

Колку пати досега сте помислиле дека комарците ве касаат само вас, а другите луѓе околу вас, целосно ги игнорираат?! Несомнено е дека некои поединци повеќе се привлечни за комарците, заради хемикалиите кои ги излачува нивната кожа.

Прво прскање против комарци во Куманово оваа лето

Кумановски м. - 17.07.2017

На ден 19.07.2017 година (среда) во раните утрински часови ќе се изврши прво авионско прскање против комарци на територија на Општина Куманово. Се известуваат пчеларите, да превземат соодветни мерки за заштита на пчелите.

Во регионот се појавиле смртоносни комарци - загрозени децата и постари лица, еве како да се заштитите

Press24 - 17.07.2017

Смртносниот вирус Западен Нил од кој стравува целиот свет, стигнал во Србија, а најзагрозени се децата, трудниците, постарите лица, како и хронично болните. Преносители се комарците, а експертите најавуваат дека наскоро може да се појави и кај ...

Прскање против комарци во општина Кочани

Курир - 17.07.2017

Општина Кочани во текот на ноќта ќе го спроведе второто прскање против комарци од земја. Со акцијата ќе биде опфатена површина од 300 хектари во градот Кочани и населените места Тркање, Мојанци, Горни и Долдни Подлог, Грдовци, Прибачево и населбата ...

Авионско прскање против комарци во Куманово

Kumanovo News - 17.07.2017

„Се известуваат пчеларите, да превземат соодветни мерки за заштита на пчелите. Во случај да не се изврши авионско прскање поради неповолните временски услови, истото се одложува за наредниот ден, - соопштуваат од Општината.

Прскање против комарци во општина Кочани

Телевизија Нова - 17.07.2017

Општина Кочани во текот на ноќта ќе го спроведе второто прскање против комарци од земја. Со акцијата ќе биде опфатена површина од 300 хектари во градот Кочани и населените места Тркање, Мојанци, Горни и Долдни Подлог, Грдовци, Прибачево и населбата ...

Прсакње против комарци во општина Кочани

Сител - 17.07.2017

Општина Кочани во текот на ноќта ќе го спроведе второто прскање против комарци од земја. Со акцијата ќе биде опфатена површина од 300 хектари во градот Кочани и населените места Тркање, Мојанци, Горни и Долдни Подлог, Грдовци, Прибачево и населбата ...