TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фотографија на денот: Падот на Берлинскиот ѕид

Deutsche Welle - 09.11.2017

Двајца туристи се ракуваат низ дупка во остатоците од Берлинскиот ѕид на Бернауерштрасе во Берлин: на денешен ден пред 28 години падна Ѕидот, кој со децении ги делеше Берлин и Германија. Радоста беше огромна, но набрзо на истокот на Германија почна ...

9 ноември - денот кој ја обликуваше Германија низ годините...

Н.Македонија - 09.11.2017

9 ноември - денот кој ја обликуваше Германија низ годините Со танцот на среќните жители на Берлин, качени на Бранденбуршката порта, на денешен ден во 1989 година, беше одбележан еден од најзначајните денови во светската историја, кога луѓето од ...

28 години од падот на Берлинскиот ѕид

Локално - 09.11.2017

Денеска се навршуваат 28 години од уривањето на Берлинскиот ѕид . Black / white photograph of the Berlin Wall. A young woman walks carelessly along the wall. Behind the Berlin Wall can be seen, a former watchtower. Reminder of the division of Berlin.

9-ти ноември – германски судбоносен ден

Канал 77 - 09.11.2017

9-ти ноември е датум кој Германците ги потсетува на два важни настани и буди противречни емоции на вџашеност и радост – ноќта на погромот над Евреите во 1938 година и падот на Берлинскиот ѕид во 1989 година.

28 години од падот на Берлинскиот ѕид

24 Вести - 09.11.2017

Во германскиот главен град Берлин денеска ќе се одбележи 28 -та годишнина од уривањето на Берлинскиот ѕид. На денешен ден се одбележува годишнината од падот на Берлинскиот ѕид што сурово ги раздвојуваше градот и државата речиси 30 години, од 1961 до ...

28 години од падот на Берлинскиот ѕид

Exclusive.mk - 09.11.2017

Денеска се навршуваат 28 години од уривањето на Берлинскиот ѕид . Black / white photograph of the Berlin Wall. A young woman walks carelessly along the wall. Behind the Berlin Wall can be seen, a former watchtower. Reminder of the division of Berlin.

Фотографија на денот: Падот на Берлинскиот ѕид – на денешен ден пред 28 години

Либертас - 09.11.2017

Двајца туристи се ракуваат низ дупка во остатоците од Берлинскиот ѕид на Бернауерштрасе во Берлин: на денешен ден пред 28 години падна Ѕидот, кој со децении ги делеше Берлин и Германија. Радоста беше огромна, но набрзо на истокот на Германија почна ...