TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Google" започнал широка акција: "YouTube" ги отстранува сите видеа со екстремисти и терористички групи

Точка - 14.11.2017

"Google" минатите неколку месеци од "YouTube" почнал да ги отстранува екстремистичките видео-содржини кои не прикажуваат насилство или заговараат омраза, објавил во понеделникот "YouTube", што претставува значајно "скршнување" од досегашната ...

Јутјуб ги брише сите снимки поврзани со екстремисти и говор на омраза

24 Вести - 14.11.2017

Гугл во изминатите месеци почна да отстранува од Јутјуб и екстремистички видео содржини кои не прикажуваат насилство и оние кои заговараат говор на омраза, соопшти Јутјуб, за разлика од досегашната пракса на социјалните мрежи.

Јутјуб ги брише сите снимки поврзани со екстремисти и говор на омраза

+инфо - 14.11.2017

Претставник на Јутјуб, кој од безбедносни причини не сакал да биде именуван, потврди дека станува збор за нова политика на компанијата. Гугл во изминатите месеци почна да отстранува од Јутјуб и екстремистички видео содржини кои не прикажуваат ...

„Јутјуб“ дополнително ќе ги ограничува проблематичните содржини

Факултети - 13.11.2017

( Фото: Pixabay ) По обвинувањата дека малолетните лица се изложени на голема количина непримерени и вознемирувачки содржини, видеосервисот „ Јутјуб “ соопшти дека во иднина ќе вложи поголем напор да ги спречи таквите содржини да стигнат до децата.

Јутјуб ги брише сите снимки поврзани со екстремисти и говор на омраза

Република - 14.11.2017

Гугл во изминатите месеци почна да отстранува од Јутјуб и екстремистички видео содржини кои не прикажуваат насилство и оние кои заговараат говор на омраза, соопшти Јутјуб, за разлика од досегашната пракса на социјалните мрежи.

Јутјуб ги брише сите снимки поврзани со екстремисти и говор на омраза...

Н.Македонија - 14.11.2017

Јутјуб ги брише сите снимки поврзани со екстремисти и говор на омраза Гугл во изминатите месеци почна да отстранува од Јутјуб и екстремистички видео содржини кои не прикажуваат насилство и оние кои заговараат говор на омраза, соопшти Јутјуб, за ...

Јутјуб ги брише сите снимки поврзани со екстремисти и говор на омраза

Сител - 14.11.2017

Гугл во изминатите месеци почна да отстранува од Јутјуб и екстремистички видео содржини кои не прикажуваат насилство и оние кои заговараат говор на омраза, соопшти Јутјуб, за разлика од досегашната пракса на социјалните мрежи.

Јутјуб ги брише сите снимки поврзани со екстремисти и говор на омраза

Алфа - 14.11.2017

Гугл во изминатите месеци почна да отстранува од Јутјуб и екстремистички видео содржини кои не прикажуваат насилство и оние кои заговараат говор на омраза, соопшти Јутјуб, за разлика од досегашната пракса на социјалните мрежи.

Јутјуб ги брише сите снимки поврзани со екстремисти и говор на омраза

А1 On - 14.11.2017

Гугл во изминатите месеци почна да отстранува од Јутјуб и екстремистички видео содржини кои не прикажуваат насилство и оние кои заговараат говор на омраза, соопшти Јутјуб, за разлика од досегашната пракса на социјалните мрежи.

Јутјуб ги брише сите снимки поврзани со екстремисти и говор на омраза

Курир - 14.11.2017

Гугл во изминатите месеци почна да отстранува од Јутјуб и екстремистички видео содржини кои не прикажуваат насилство и оние кои заговараат говор на омраза, соопшти Јутјуб, за разлика од досегашната пракса на социјалните мрежи.

Јутјуб ги брише сите снимки поврзани со екстремисти и говор на омраза

Орбис - 14.11.2017

Гугл во изминатите месеци почна да отстранува од Јутјуб и екстремистички видео содржини кои не прикажуваат насилство и оние кои заговараат говор на омраза, соопшти Јутјуб, за разлика од досегашната пракса на социјалните мрежи.

Јутјуб ги брише снимките со екстремисти и говор на омраза

Нетпрес - 14.11.2017

Гугл во изминатите месеци почна да отстранува од Јутјуб и екстремистички видео содржини кои не прикажуваат насилство и оние кои заговараат говор на омраза, соопшти Јутјуб, за разлика од досегашната пракса на социјалните мрежи.

Јутјуб ги брише сите снимки на екстремисти и со говор на омраза

Нова ТВ - 14.11.2017

Гугл во изминатите месеци почна да отстранува од Јутјуб и екстремистички видео содржини кои не прикажуваат насилство и оние кои заговараат говор на омраза, соопшти Јутјуб, за разлика од досегашната пракса на социјалните мрежи.