TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Анализа, па потоа реформи во јавната администрација

Р.С.Европа - 10.11.2017

На реформите во јавната администрација треба да им претходи детална анализа, сметаат упатените. Според нив, потребни се стручни луѓе кои на тој начин ќе бидат помалку подложни на политички притисоци и ќе работат во корист на граѓаните.

За да нема откази, службениците во две смени или во „прекоманда“

Слободен Печат - 09.11.2017

Преструктуирање Македонија има превработена администрација според сите светски стандарди, а ако сакаме да нема масовни отпуштања, тогаш потребно е итно распоредување и преструктуирање, односно вработените што се вишок да добијат работни места каде ...

Реформи во јавната администрација ќе има, но откако ќе се направи анализа

Позитив.мк - 10.11.2017

На реформите во јавната администрација треба да им претходи детална анализа, сметаат упатените. Според нив, потребни се стручни луѓе кои на тој начин ќе бидат помалку подложни на политички притисоци и ќе работат во корист на граѓаните, пишува „Радио ...

Од в година полесно вработување во администрација

Канал5 - 08.11.2017

Од идната година полесно ќе биде вработувањето во јавната администрација. Веќе нема да полага психолошки тестови, а нема да биде потребен ниту меѓународен сертификат за странски јазик. Активното познавање на англиски, француски или германски јазик и ...

Се работи на сериозни промени на законот за администрација

Скопје24 - 08.11.2017

Владата го прифати предлогот на Mинистерството за информатичко општество и администрација за изменување и дополнување на Законот за административни службеници со кој што се упростуваат постапките за унапредување и усовршување на вработените во ...

За да нема откази, службениците во две смени или во „прекоманда“

+инфо - 09.11.2017

Во јавниот сектор има речиси 130.000 вработени, но никој не знае точно колку лица земаат плата или хонорар од државата. Во јавниот сектор има речиси 130.000 вработени, но никој не знае точно колку лица земаат плата или хонорар од државата, бидејќи ...