TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Volkswagen и Google ќе развиваат квантни компјутери

Авто Магазин - 10.11.2017

Volkswagen и Google потпишаа договор за соработка со кој се предвидува заедно да работат на развој на квантни компјутери кои ќе помогнат вештачката интелигенција да се користи за унапредување на системите за автономно возење за возилата да можат да ...

Volkswagen и Google развиваат квантни компјутери наменети за автономните автомобили

ЗаЗабава - 10.11.2017

Volkswagen и Google се гиганти во својата бранша, автомобилската, односно технолошката индустрија, па сега германската и американската компанија заеднички ќе создаваат моќни квантни компјутери, наместо вештачка ...

Нови стандарди во технологијата: Volkswagen и Google развиваат квантни компјутери наменети за автономните автомобили

Точка - 10.11.2017

Volkswagen и Google се гиганти во автомобилската, односно технолошката индустрија, па сега германската и американската компанија заеднички ќе создаваат моќни квантни компјутери, наместо вештачка интелигенција.

Google и VW работат заедно на квантен компјутер за автомобилите

Smartportal - 10.11.2017

Во последниве десетина години, автомобилската индустрија доживува ренесанса која не ја доживеала во целата своја историја. Едноставно, растот на процесорската моќ на компјутерите, заедно со развојот на вештачката интелигенција (машинското учење), ...

Volkswagen и Google работат на квантни компјутери

Додај Гас - 09.11.2017

Volkswagen и Google се индустриски гиганти, секој во својата бранша, но заеднничката работа на неверојатно моќни квантни компјутери, вештачка интелигенција и напредна технологија може да ја забрза употребата на оваа технологија во автомобилите и ...