TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бошњак 14 години верувал дека убил Србин: Како си ме убил, гледаш дека сум жив

Република - 12.08.2017

Октомври 19992, војната во Босна. Се среќаваат двајца војници, едниот Бошњак, другиот Србин. Бошњакот Даут е побрз и го „убива“ Србинот Дане. Четиринаесет години подоцна Даут го препознава Дане во кафуле: „Јас те убив!“, му вели.

Бошњак 14 години верувал дека убил Србин: Како си ме убил, гледаш дека сум жив

Сител - 12.08.2017

Октомври 1992, војната во Босна. Се среќаваат двајца војници, едниот Бошњак, другиот Србин. Бошњакот Даут е побрз и го „убива“ Србинот Дане. Четиринаесет години подоцна Даут го препознава Дане во кафуле: „Јас те убив!“, му вели.

Бошњак 14 години верувал дека убил Србин: Како си ме убил, гледаш дека сум жив

Вечер - 13.08.2017

„Тоа е човекот кој го убив", му вели на друштвото со кое седи. Му се смеат: „Како си го убил кога гледаш дека оди, жив е". Не може да верува и му приоѓа на непознатиот човек: „Јас те убив".