TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За возачите, зимата дојде

Авто Магазин - 15.11.2017

Согласно нашите прописи, зимата за возачите започнува на 15 ноември, од кога нивните возила задолжително треба да поседуваат зимска опрема. Што сé спаѓа под неа е регулирано со правилникот за задолжителна опрема на возилата, кој е подзаконски акт на ...

Задолжителна зимска опрема на автомобилите

Тера - 14.11.2017

Со наближување на зимата и драматичниот пад на температурите потребата за адекватна подготовка на возилото станува се понеопходна. Освен вообичаената зголемена претпазливост поради влошените временски услови влажен коловоз, магла, намалена ...

Сет од четири зимски гуми или микс?!

Додај Гас - 14.11.2017

Еден од неретките начини на „заштеда“ кај нас секако е употребата на комбинација на зимско-летни гуми на возилото. Друга, исто така неретка, но и ништо подобра опција е купување еден пар нови зимски гуми, додека другиот пар се користени, во некои ...

Од утре сообраќајната полиција ќе казнува: Еве што мора да имате во автомобилот

Бизнис Вести - 14.11.2017

Доколку не се почитуваат правилата за користење и носење зимска опрема во возилата, кои се предвидени во Законот за безбедност на патниот сообраќај, согласно истиот, на секој возач кој постапува спротивно на одредбите ќе му биде издаден платен налог ...

Зимски гуми за безбедно возење во зима

Курир - 14.11.2017

Од 15 ноември започнува обврската за задолжително користење на зимска опрема. Под зимска опрема се подразбира зимски гуми на сите тркала со минимална длабочина на шарите на слојот што гази, од четири милиметри (4 mm) или гуми со летен профил на сите ...

Од утре задолжителна зимска опрема за возилата

МКД - 14.11.2017

Утре стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и истовремено, ...

Од утре стартува обврската за носење зимска опрема во возилата

OhridNews - 14.11.2017

Од утре, па се до 15-ти Март наредната година, согласно одредбите од законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, возачите на сите моторни возила и работни машини кои учестуваат во сообраќајот на патиштата во и надвор од населени места, се ...

Од 15-ти ноември задолжително носење на зимска опрема

Бизнис Инфо - 13.11.2017

Фото: Pixabay Среда, 15- ти ноември 2017 година, почнува да важи обврската за задолжително поседување зимска опрема во возилата, којашто ќе трае сѐ до 15 март наредната година. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата со ...

Како зимските гуми влијаат на безбедноста во сообраќајот?

Скопје инфо - 14.11.2017

Зимското време се приближува, бидете сигурни дека вашето возило нема да ве остави заглавени во снегот и дека безбедно ќе можете да се движете по замрзнати, влажни и снежни коловози. Од 15 Ноември започнува обврската за задолжително користење на ...

Зимската опрема од денеска задолжителна во возилата

+инфо - 14.11.2017

Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се соочуваат со глоба во износ од 45 евра. Од денеска стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата.

Од утре задолжителна зимска опрема за возилата

Поглед - 14.11.2017

Од утре 15-ти ноември, заклучно со 15-ти март следната година, согласно законот за безбедност во сообраќајот на патиштата, возачите на моторни возила се должни да поседуваат пропишана зимска опрема.

Подгответе се навреме –  од 15 Ноември задолжитлно носење на зимска опрема

Бизнис Вести - 13.11.2017

Среда, 15 ноември 2017 година, почнува да важи обврската за задолжително поседување зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата со потсетување за законските ...

Зимски гуми за безбедно возење во зима

Exclusive.mk - 14.11.2017

Зимското време се приближува, бидете сигурни дека вашето возило нема да ве остави заглавени во снегот и дека безбедно ќе можете да се движете по замрзнати, влажни и снежни коловози. Од 15 Ноември започнува обврската за задолжително користење на ...

Како денес изгледа пејачката Зана која го отпеа хитот „Додирни ми колена“

еМагазин - 11.12.2017

Пред повеќе од 25 години, Зана Нимани, која беше пејачка на групата „Зана“ заедно со семејството, ја напушти Србија. Со своето заминување, таа засекогаш се прости од музичката сцена. Денес е успешна жена во Канада и се бави со финансии во една ...

Подгответе се навреме – од 15 ноември задолжитлно носење на зимска опрема

Smartportal - 13.11.2017

Среда, 15 ноември 2017 година, почнува да важи обврската за задолжително поседување зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата со потсетување за законските ...

РСБСП: Зимски гуми за безбедно возење во зима

А1 On - 14.11.2017

Зимското време се приближува, бидете сигурни дека вашето возило нема да ве остави заглавени во снегот и дека безбедно ќе можете да се движете по замрзнати, влажни и снежни коловози. Од 15 Ноември започнува обврската за задолжително користење на ...

Од утре задолжителна зимска опрема возилата

Локално - 14.11.2017

Утре стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и истовремено, ...

Задолжително зимска опрема во возилата

Нетпрес - 14.11.2017

Обврската за носење зимска опрема за возилата почнува од денеска. За возачите на автомобили, теренски возила и на лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а возачите на автобуси и на тешки камиони, покрај тоа, треба да поседуваат и ...

Зимски гуми за безбедно возење во зима

Точка - 14.11.2017

Зимското време се приближува, бидете сигурни дека вашето возило нема да ве остави заглавени во снегот и дека безбедно ќе можете да се движете по замрзнати, влажни и снежни коловози. Од 15 Ноември започнува обврската за задолжително користење на ...

Зимската опрема од денеска задолжителна во возилата

Курир - 14.11.2017

Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и истовремено, според член 361 од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, се соочуваат со глоба во ...

РСБСП: Зимски гуми за безбедно возење во зима

Орбис - 14.11.2017

Зимското време се приближува, бидете сигурни дека вашето возило нема да ве остави заглавени во снегот и дека безбедно ќе можете да се движете по замрзнати, влажни и снежни коловози. Од 15 Ноември започнува обврската за задолжително користење на ...

Од утре задолжителна зимска опрема за возилата

Нетпрес - 14.11.2017

Утре стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и истовремено, ...

Зимски гуми за безбедно возење во зима

+инфо - 14.11.2017

Кога патиштата се замрзнати, покриени со снег или мраз и кога температурите се ниски, зимските гуми се неспоредливо побезбедни од летните гуми. Зимското време се приближува, бидете сигурни дека вашето возило нема да ве остави заглавени во снегот и ...

Од утре задолжителна зимска опрема за возилата или 45 евра казна

Република - 14.11.2017

Утре стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и истовремено се ...

Зимски гуми за безбедно возење во зима

Smartportal - 14.11.2017

Зимското време се приближува, бидете сигурни дека вашето возило нема да ве остави заглавени во снегот и дека безбедно ќе можете да се движете по замрзнати, влажни и снежни коловози. Од 15 ноември започнува обврската за задолжително користење на ...

Од утре задолжително носење зимска опрема во возилата

Пулс24 - 14.11.2017

Утре стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и истовремено, ...

Зимската опрема од денеска задолжителна во возилата

Кумановски м. - 14.11.2017

loading... Од денеска стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност ...

Зимската опрема од денеска задолжителна во возилата

А1 On - 14.11.2017

Од денеска стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и ...

Зимската опрема од денеска задолжителна во возилата

Сител - 14.11.2017

Од денеска стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и ...

Зимската опрема од денеска задолжителна во возилата

Орбис - 14.11.2017

Од денеска стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и ...

Од утре задолжителна зимска опрема на возилата...

Н.Македонија - 14.11.2017

Од утре задолжителна зимска опрема возилата Утре стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници ...

Од утре зимска опрема за возилата – Казна од 45 евра за непочитување

ТВ21 - 14.11.2017

Утре стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и истовремено, ...

Задолжителна зимска опрема за возилата, во спротивно 45 евра казна

Точка - 14.11.2017

Задолжителното поседување зимска опрема во возилата стапува на сила утре (среда 15 ноември). Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и истовремено се ...

Од утре задолжителна зимска опрема возилата

Идивиди - 14.11.2017

Утре стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и истовремено, ...

Од утре задолжително носење на зимска опрема

Kumanovo News - 14.11.2017

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата потсетува дека користењето и носењето зимска опрема во возилата е пропишано во член 361 од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата согласно кој моторните возила и мобилните ...

Стапи во сила обврската за поседување зимска опрема во возилата

Newsroom - 14.11.2017

Законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата стапи во сила од денеска, а доколку не ја поседуваат, возачите може да заработат глоба во износ од 45 евра во денарска против вредност, односно регистрирање на 25 негативни ...

ЗАКОНСКИ ОБВРСКИ И ГЛОБИ: Задолжително поседување зимска опрема во возилата започнува од утре

Академик - 14.11.2017

На 15 ноември 2017 година, почнува да важи обврската за задолжително поседување зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата со потсетување за законските одредби ...

Зимската опрема од денеска задолжителна во возилата

Скопје24 - 14.11.2017

Од денеска стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и ...

Од денеска задолжително зимска опрема во возилата - во спротивно големи казни

Press24 - 14.11.2017

Обврската за носење зимска опрема за возилата почнува од денеска. За возачите на автомобили, теренски возила и на лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а возачите на автобуси и на тешки камиони, покрај тоа, треба да поседуваат и ...

Казна од 45 евра за оние возила кои од утре нема да поседуваат зимска опрема

Фокус - 14.11.2017

Моторните возила и мобилните машини кои учествуваат во сообраќај на пат, во периодот од 15 ноември до 15 март задолжително треба да поседуваат пропишана зимска опрема, информираат од Министерството за внатрешни работи повикувајќи се на член 361 став ...

Од утре задолжителна зимска опрема во возилата

Макфакс - 14.11.2017

На 15 ноември 2017 година, почнува да важи обврската за задолжително поседување зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата со потсетување за законските одредби ...

Од утре задолжителна зимска опрема за возилата

10без10 - 14.11.2017

Утре стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и истовремено се ...

Од утре (15.11.) задолжително поседување зимска опрема во возилата

iPortal - 14.11.2017

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека, согласно член 361 став (1) од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата („Службен весник на Република Македонија“ бр.

Од утре задолжителна зимска опрема во возилата

Вечер - 14.11.2017

На 15 ноември 2017 година, почнува да важи обврската за задолжително поседување зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата со потсетување за законските одредби ...

Од утре возачите имаат нова законска обврска

Фактор - 14.11.2017

За возачите во Македонија од утре, 15 ноември, стапува нова законска обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Според експертите за сообраќај со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат ...

Од утре (15.11.) задолжително поседување зимска опрема во возилата

Бриф - 14.11.2017

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека, согласно член 361 став (1) од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата („Службен весник на Република Македонија“ бр.

Важна вест за возачите – ако се фаќате за волан внимателно прочитајте го овој текст

Sky - 14.11.2017

На 15 ноември 2017 година, почнува да важи обврската за задолжително поседување зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата со потсетување за законските одредби ...

Од утре задолжителна зимска опрема за возилата

Канал 77 - 14.11.2017

Утре стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и истовремено, ...

АКО УТРОВО СЕ ФАЌАТЕ ЗА ВОЛАН: Не заборавајте да проверите дали во вашето возило го имате ОВА!

Sky - 15.11.2017

МВР излезе со важна информација за граѓаните: Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека, согласно член 361 став (1) од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата („Службен весник на Република Македонија“ бр.

Од утре во возилата морате да имате зимска опрема

Денар - 14.11.2017

На 15 ноември 2017 година, почнува да важи обврската за задолжително поседување зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата со потсетување за законските одредби ...