TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дубаи инсталира виртуелни аквариуми за надзор и фацијално препознавање

365 - 12.10.2017

Аеродромите станаа совршен полигон за тестирање на нови техники за следење и надзор, особено за масовно препознавање на лица; Некои земји (Јапонија, Франција и САД) веќе почнаа да тестираат и безбедносни системи со вештачка интелигенција, паралелно ...

Аеродром во Дубаи ќе скенира лица на патници низ тунел со виртуелен аквариум

Бизнис Инфо - 12.10.2017

Фото: Pixabay Аеродромите во Дубаи на невообичаен начин ќе утврдуваат идентитет на патниците. Тунели со виртуелни аквариуми ќе бидат опремени со 80 камери што ќе ги снимаат и скенираат лицата на патниците додека тие поминуваат низ нив гледајќи во ...