TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Жарко Лаушевиќ: Ако човекот е мислечко и емотивно битие, еднакво ќе ја доживее несреќата на другиот

МКД - 06.10.2017

Убаво е кога со чесен, искрен, отворен и срдечен човек ќе седнете некогаш на иста маса и ќе размените созреани искуства од времето во кое живеете. Таквиот разговор особено годи ако соговорник ви е актерот, самосвесен писател, човекот што доживеа ...

Почнува фестивалот на дебитански филмови „Киненова 2017“

МКД - 06.10.2017

Второто издание на фестивалот за дебитантски филмови „Киненова“ почнува на 06 октомври во „Кино Милениум“ со проекција на филмот „Мажите не плачат“, на босанскиот дебитант Ален Дрљевиќ. На отворањето на фестивалот, во 20 часот, ќе се случи и ...

Во авторскиот филм речиси никогаш нема тренд...

Н.Македонија - 06.10.2017

Авторите се занимаваат со вечни теми, а тоа се разни аспекти на човековото постоење. Некои се поуспешни во истражувањето, некои не се. Но сепак она што го ценам како израз е кога авторот е длабоко засегнат од тоа што го зборува, кога навистина го ...

Годината ќе мине, денот никако – Досие Жарко Лаушевиќ

Фактор - 06.10.2017

„Сега знам зошто некој пишува во затвор. Тоа е длабока потреба да се докаже некаде, и покрај тоа што е врзан. Да гледа и со згазнато светло. Да се движи и со фатени нозе. Гладен да си го гали стомакот. Да пркоси на затворската логика“.

Почнува второто издание на фестивалот на дебитантски филм „Киненова“

Локално - 06.10.2017

Со филмот „Мажите не плачат“ на босанскиот режисер Ален Дрљевиќ, вечер во 20 часот во кино „Милениум“ ќе биде отворен вториот фестивал „Киненова“ кој промовира дебитантски филмови. Претходно скопска премиера ќе има и краткиот филм „Крајот на ...

Одбивам холивудски улоги што ми ја плукаат нацијата, вели Легендарниот ексју глумец Жарко Лаушевиќ

Сакам да кажам - 05.10.2017

„Кога би зборувал за најдрагите сеќавања за Македонија, за Владимир Милчин и за Слободан Унковски, тоа, ќе зафати едно цело поглавје во книга“, вели на почетокот од разговорот за САКАМДАКАЖАМ.МК еден од најпополарните екс-ју глумци, Жарко Лаушевиќ.

Лаушевиќ: Голема чест ми е што сум во Скопје...

Н.Македонија - 05.10.2017

Лаушевиќ: Голема чест ми е што сум во Скопје Фестивалот „Киненова“ во Скопје го донесе актерот Жарко Лаушевиќ, кому утре на отворањето во кино „Милениум“ ќе му биде врачено Специјално признание за особен придонес во филмската уметност.

Почнува фестивалот на дебитански филмови „Киненова 2017“

Скопје инфо - 06.10.2017

Второто издание на фестивалот за дебитантски филмови „Киненова“ почнува на 06 октомври во „Кино Милениум“ со проекција на филмот „Мажите не плачат“, на босанскиот дебитант Ален Дрљевиќ. На отворањето на фестивалот, во 20 часот, ќе се случи и ...

Почнува второто издание на фестивалот на дебитантски филм „Киненова“

А1 On - 06.10.2017

Со филмот „Мажите не плачат“ на босанскиот режисер Ален Дрљевиќ, вечер во 20 часот во кино „Милениум“ ќе биде отворен вториот фестивал „Киненова“ кој промовира дебитантски филмови. Претходно скопска премиера ќе има и краткиот филм „Крајот на ...

Жарко Лаушевиќ - специјален гостин на „Киненова“

Канал5 - 05.10.2017

Фестивалот „Киненова“ во Скопје го донесе актерот Жарко Лаушевиќ, кому утре на отворањето во кино „Милениум“ ќе му биде врачено Специјално признание за особен придонес во филмската уметност.

Почнува второто издание на фестивалот на дебитантски филм „Киненова“

Сител - 06.10.2017

Со филмот „Мажите не плачат“ на босанскиот режисер Ален Дрљевиќ, вечер во 20 часот во кино „Милениум“ ќе биде отворен вториот фестивал „Киненова“ кој промовира дебитантски филмови. Претходно скопска премиера ќе има и краткиот филм „Крајот на ...

Почнува второто издание на „Киненова" со Лаушевиќ како специјален гостин

Вечер - 06.10.2017

Вториот фестивал „Киненова" ќе биде отворен вечерва во „Милениум" со проекција на филмот „Мажите не плачат" на Ален Дрљевиќ, пред кој ќе биде скопската премиера на краткиот филм на „Крајот на времето"на Милчо Манчевски.

Почнува второто издание на фестивалот на дебитантски филм „Киненова“

+инфо - 06.10.2017

Проекциите ќе бидат во кината Синеплекс и Милениум, Кино Култура и Кинотека на Македонија. Билетите се по цена од 100 и 150 денари. Со филмот „Мажите не плачат“ на босанскиот режисер Ален Дрљевиќ, вечер во 20 часот во кино „Милениум“ ќе биде отворен ...

Жарко Лаушевиќ специјален гостин на „Киненова“

Cooltura - 06.10.2017

Фестивалот „Киненова“ во Скопје го донесе актерот Жарко Лаушевиќ, кому денес на отворањето во кино „Милениум“ ќе му биде врачено Специјално признание за особен придонес во филмската уметност.

Почнува второто издание на фестивалот на дебитантски филм „Киненова“

Канал5 - 06.10.2017

Со филмот „Мажите не плачат“ на босанскиот режисер Ален Дрљевиќ, вечер во 20 часот во кино „Милениум“ ќе биде отворен вториот фестивал „Киненова“ кој промовира дебитантски филмови. Претходно скопска премиера ќе има и краткиот филм „Крајот на ...

По вторпат, Киненова – фестивал на дебитантски филм

Нова ТВ - 06.10.2017

Со филмот „Мажите не плачат“ на босанскиот режисер Ален Дрљевиќ, вечер во 20 часот во кино „Милениум“ ќе биде отворен вториот фестивал „Киненова“ кој промовира дебитантски филмови. Претходно скопска премиера ќе има и краткиот филм „Крајот на ...

Второто издание на „Киненова“ се отвора вечерва со филмот „Мажите не плачат“

Република - 06.10.2017

Со филмот „Мажите не плачат“ на босанскиот режисер Ален Дрљевиќ, вечерва во 20 часот во скопското кино „Милениум“ ќе биде отворено второто издание на Фестивалот на дебитантски филмови „Киненова“, Претходно скопска премиера ќе има и краткиот филм ...

Почнува второто издание на фестивалот на дебитантски филм „Киненова“

Либертас - 06.10.2017

Со филмот „Мажите не плачат“ на босанскиот режисер Ален Дрљевиќ, вечер во 20 часот во кино „Милениум“ ќе биде отворен вториот фестивал „Киненова“ кој промовира дебитантски филмови. Претходно скопска премиера ќе има и краткиот филм „Крајот на ...

Почнува второто издание на фестивалот на дебитантски филм „Киненова“ ...

Н.Македонија - 06.10.2017

Почнува второто издание на фестивалот на дебитантски филм „Киненова“ Со филмот „Мажите не плачат“ на босанскиот режисер Ален Дрљевиќ, вечер во 20 часот во кино „Милениум“ ќе биде отворен вториот фестивал „Киненова“, кој промовира дебитантски филмови.

Со филмот „Мажите не плачат“ вечерва ќе биде отворен фестивалот „Киненова“

Newsroom - 06.10.2017

Вечер во 20 часот во кино „Милениум“ ќе биде отворен вториот фестивал „Киненова“ со филмот „Мажите не плачат“ на босанскиот режисер Ален Дрљевиќ. Претходно скопска премиера ќе има и краткиот филм „Крајот на времето“ на Милчо Манчевски, а ...