TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Наместо на плажа, децата со посебни потреби повторно ќе кампуваат пред Собрание ГАЛЕРИЈА

+инфо - 19.06.2017

Во наредните три дена се очекува средба со министерката за труд, а покани за средба има и до министерствата за здравство и за образование. Иницијативата „Пет до дванаесет“ и родителите на деца со посебни потреби од денеска повторно ќе кампуваат пред ...

Граѓанската иницијатива „5 до 12“ повторно ќе кампува пред Собранието

Макфакс - 20.07.2017

Граѓанската иницијатива „5 до 12“ од денеска повторно ќе кампува во паркот „Жена Борец“, спроти Собранието. Ова е четврти камп на граѓанската иницијатива, односно 60 дена граѓански активизам во претходниот систем со претходната Влада и Собрание, и ...

Граѓанската иницијатива „5 до 12“ повторно ќе кампува

МРТ - 19.06.2017

Граѓанската иницијатива „5 до 12“ повторно ќе кампува во паркот „Жена борец“ во Скопје. Пред Собранието тие велат- ова е единствен начин на овие лица со посебни потреби да им се реши неопходното место во општеството.

Протест на иницијативата „5 до 12“

24 Вести - 19.06.2017

Граѓанската иницијатива „5 до 12“ уште еднаш излегува пред законодавниот дом за да ги повтори нивните барања за законски измени со кои ќе се олесни животот на лицата со попреченост. Оттаму велат дека повторно ќе кренат шатори пред Собранието и ќе ...

Децата со посебни потреби ќе кампуваат пред Собранието, бараат третман од владата и законски измени

Курир - 19.06.2017

Игнорирани од новата влада, родителите на деца со посебни потреби најавуваат протести пред Собранието и подигнување на камп Иницијативата „Пет до дванаесет“. И родителите на деца со посебни потреби од денеска повторно ќе кампуваат пред Собранието на ...

Граѓанската иницијатива „5 до 12“ повторно ќе кампува

Бриф - 19.06.2017

Граѓанската иницијатива „5 до 12“ повторно кампува пред Собранието. Шаторите ќе се постават утре изутрина. Барањата се срочени. Да се избрише границата од 26 години во законите за здравствено осигурување и социјална заштита, луѓето со посебни ...

„5 до 12“ повторно активни со камп спроти Парламентот

Нетпрес - 19.06.2017

Сузана Стојановска, член на Координативното тело на Иницијативата изјави дека за време на кампот ќе се одржат и работилници за родители на децата со посебни потреби на кои ќе се направат дополнителни консултации во врска со нивните барања.

Децата со посебни потреби ќе кампуваат пред Собранието

Пулс24 - 19.06.2017

Игнорирани од новата влада, родителите на деца со посебни потреби најавуваат протести пред Собранието и подигнување на камп Иницијативата „Пет до дванаесет“. И родителите на деца со посебни потреби од денеска повторно ќе кампуваат пред Собранието на ...

Народен правобранител и за лицата со посебни потреби!

Вечер - 19.06.2017

Граѓанската иницијатива 5 до 12 и овој месец повторно од утре и во наредните два дена ќе организира кампување во паркот „Жена - Борец", со цел, како што информираа од иницијативата, лицата со попреченост, хендикеп или посебни потреби да останат во ...

Граѓанската иницијатива 5 до 12 повторно активна со камп спроти Парламентот

Стандард - 19.06.2017

Граѓанската иницијатива 5 до 12 од утре и во наредните два дена ќе организира кампување во паркот „Жена-Борец“, со цел, како што информираа од иницијативата, лицата со попреченост, хендикеп или посебни потреби да останат во фокусот на јавноста и да ...

Од 5 до 12 Јуни , децата со посебни потреби ќе кампуваат пред Собрание

Press24 - 19.06.2017

Граѓанската иницијатива 5 до 12 и овој месец повторно од утре и во наредните два дена ќе организира кампување во паркот „Жена - Борец“, со цел, како што информираа од иницијативата, лицата со попреченост, хендикеп или посебни потреби да останат во ...

Граѓанската иницијатива 5 до 12 повторно активна со камп спроти Парламентот

Телевизија Нова - 19.06.2017

Граѓанската иницијатива 5 до 12 и овој месец повторно од утре и во наредните два дена ќе организира кампување во паркот „Жена – Борец“, со цел, како што информираа од иницијативата, лицата со попреченост, хендикеп или посебни потреби да останат во ...

Граѓанската иницијатива 5 до 12 повторно активна со камп спроти Парламентот

Сител - 19.06.2017

Граѓанската иницијатива 5 до 12 и овој месец повторно од утре и во наредните два дена ќе организира кампување во паркот „Жена - Борец“, со цел, како што информираа од иницијативата, лицата со попреченост, хендикеп или посебни потреби да останат во ...

Граѓанската иницијатива 5 до 12 повторно активна со камп спроти Парламентот

Канал5 - 19.06.2017

Граѓанската иницијатива 5 до 12 и овој месец повторно од утре и во наредните два дена ќе организира кампување во паркот „Жена - Борец“, со цел, како што информираа од иницијативата, лицата со попреченост, хендикеп или посебни потреби да останат во ...

„5 до 12“ повторно активни со камп спроти Парламентот

Точка - 19.06.2017

Граѓанската иницијатива „5 до 12“ и овој месец повторно од утре и во наредните два дена ќе организира кампување во паркот „Жена – Борец“, со цел, како што информираа од иницијативата, лицата со попреченост, хендикеп или посебни потреби да останат во ...

Граѓанската иницијатива 5 до 12 повторно активна со камп спроти Парламентот

А1 On - 19.06.2017

Граѓанската иницијатива 5 до 12 и овој месец повторно од утре и во наредните два дена ќе организира кампување во паркот „Жена – Борец“, со цел, како што информираа од иницијативата, лицата со попреченост, хендикеп или посебни потреби да останат во ...

Граѓанската иницијатива 5 до 12 повторно активна со камп спроти Парламентот

Локално - 19.06.2017

Граѓанската иницијатива 5 до 12 и овој месец повторно од утре и во наредните два дена ќе организира кампување во паркот „Жена – Борец“, со цел, како што информираа од иницијативата, лицата со попреченост, хендикеп или посебни потреби да останат во ...

Повторно протест на родителите на деца со посебни потреби: Очекуваме голема поддршка

ТВ21 - 19.06.2017

Граѓанската иницијатива „5 до 12“ и овој месец повторно од утре и во наредните два дена ќе организира кампување во паркот „Жена – Борец“, со цел, како што информираа од иницијативата, лицата со попреченост, хендикеп или посебни потреби да останат во ...