TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На Антарктик се отвори мистериозна дупка со големина на Холандија

Таратур - 13.10.2017

Огромна мистериозна дупка со димензии колку Холандија се отвори во мразот на Антарктикот, а научниците не знаат на што се должи оваа појава. „Огромната, мистериозна дупка е неверојатна. Изгледа како некој буквално да издупчил дупка во мразот“, вели ...

Џиновска дупка се отвори на Антарктикот, научниците бараат објаснување (ВИДЕО)

МКД - 13.10.2017

Пукнатина во мразот поголема од Холандија се отвори на Антарктикот, а начуниците работат на тоа да утврдат како се случило тоа. „Пукнатината во мразот е исклучително вредна за нашето внимание“, истакна професорот Кент Мур од универзитетот Торонто во ...

Џиновска дупка на Антарктикот, научниците бараат објаснување (видео)

Кумановски м. - 13.10.2017

loading... Масивна дупка се отворила минатиот месец среде заледеното Веделско море кај Антарктик. Долгортајни површини на отворена вода на места на кои би се очекувал лед, како Арктик и Антарктик, познати се под имено полинија.

Отворена дупка на Антарктикот која е четири пати поголема од Македонија

ЕНаука - 12.10.2017

На територијата на Антарктикот се создаде дупка со големина на американската држава Мејн, односно четири пати поголема од Македонија, а научниците не се сигурни зошто. Физичарот Кент Мур, професор и експерт за физичка атмосфера од Универзитетот од ...

На Антарктикот се отвори дупка четири пати поголема од Македонија

Кајгана - 12.10.2017

На територијата на Антарктикот се создаде дупка со големина на американската држава Мејн, односно четири пати поголема од Македонија. Според зборовите на професорот Кент Мур, стручњак за физичка атмосфера од Универзитетот од Торонто, оваа површина ...

Драматично! Дупка со големина на држава на Антарктикот: Научниците не знаат што се случува

Точка - 12.10.2017

На територијата на Антарктикот настанала дупка со големина на американската држава Мејн, пишува весникот "Motherboard". Според зборовите на професорот Кент Мура, експерт за физичка атмосфера од Универзитетот во Торонто, таа површина изгледа како "да ...

Научниците бараат објаснување за џиновската дупка формирана на Антартикот

Newsroom - 12.10.2017

Научниците се обидуваат да дознаат како дошло до формирање на голема дупка на ледена површина поголема од Холандија. Според тврдењето на професорот Кент Мур од Универзитетот во Торонто, пукнатината е вредна за испитување.

На Антарктикот се отвори дупка четири пати поголема од Македонија

Репортер - 12.10.2017

На територијата на Антарктикот се појавила дупка со големина на американската држава Мејн, пишува весникот „Мадерборд“. Оваа дупка е четири пати поголема од територијата на Македонија. Според зборовите на професорот Кент Мура, експерт за физичка ...