TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Банкнотата со ликот на Тито имала една навистина глупава грешка

Точка - 19.05.2017

Југословенскиот динар долго се користел на овие простори. Во употреба влегол во време на Кралството СХС во 1920. година, се задржал во кралството Југославија, социјалистичка Југославија и Сојузна Република Југославија.

Државата се распадна, но никој не ја забележа грешката на банкнотата (ФОТО)

Вечер - 19.05.2017

Југословенскиот динар почнал да се користи како валута во Кралството СХС од 1920 г., го надживеа Кралството Југославија, СФРЈ, па СРЈ и од валута на 20 милиони луѓе стана валута на 8 милиони Срби.