TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кинеските милијарди чекаат добри бизнис планови од Македонија

OhridNews - 06.10.2017

Иницијативата на Кина „Еден пат, еден појас“ за економско поврзување на земјата со Централна и Источна Европа отвора исклучителни можности за Македонија укажуваат експертите. Тие велат дека во Македонија не знае многу за оваа иницијатива која е ...

Трета конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа

24 Вести - 06.10.2017

Македонија сака да биде дел од новиот пат на свилата затоа ја поддржува иницијативата ,,еден пат еден појас", која придонесува кон мирот, просперитетот, отвореност и поврзувањето меѓу цивилизациите рече претседателот Ѓорѓе Иванов на третата ...

Иванов со критика до Брисел: ЕУ не ги поддржува крупните инфраструктурни проекти

Алсат-М - 06.10.2017

Претседателот Ѓорѓе Иванов од денешнава конференција Кина- Централна и Источна Европа која се одржува во Охрид упати критика до Европската Унија за немање интерес за поддршка на крупни капитални инфраструктурни проекти.

Улогата на човечкиот капитал во рамките на меѓународен економски развој еден појас, еден пат

Сител - 06.10.2017

Република Македонија сака да биде дел од ЕУ во која постои слободен проток на луѓе ,стоки ,услуги и капитал.Но за рамноправно да се вклучиме во европскиот економски простор неопходно е да сме рамноправен дел и од европските патни,железнички и ...

Кинеската иницијатива ,,Еден ден пат, Еден појас” е многу важна за Македонија

Алфа - 06.10.2017

За илустрација, кинезите спомнаа дека овие сретства можат да се искористат во туризмот, во трговија со македонски вина и сирења. Кинеската иницијатива ,,Еден пат, еден појас” е многу важна за Македонија,и нашата држава инсистира да биде дел, од ...

Иницијативата „Еден појас, еден пат“ можност за економски развој на регионот

МРТ - 06.10.2017

Во Охрид се одржува третата конференција Кина- Централна и Источна Европа, која е посветена на улогата на човечкиот капитал во иницијативата „Еден појас, еден пат“. Претседателот на Република Македонија, Ѓорѓе Иванов во обраќањето на собирот рече ...

Иванов со критика до ЕУ

Newsroom - 06.10.2017

Претседателот Ѓорѓе Иванов учествуваше денеска на конференцијата „Кина- Централна и Источна Европа“, која се одржува во Охрид, при што ја критикуваше Европската Унија(ЕУ) за немање интерес за поддршка на крупни капитални инфраструктурни проекти.

ИВАНОВ: Македонија сака да биде дел од „Патот на свилата“ (ВИДЕО)

Телевизија Нова - 06.10.2017

Улогата на т.н. „човечки капитал“ во рамки на иницијативата за меѓународен економски развој „Еден појас, еден пат“ во фокусот на Третата меѓународна конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа која се одржува во Охрид.

Иванов: Европа не ги поддржува нашите проекти

Канал5 - 06.10.2017

Република Македонија сака да биде дел од Европската Унија во која постои слободен проток на луѓе, стоки, услуги и капитал, но, за рамноправно да се вклучиме во европскиот економски простор, неопходно е да сме рамноправен дел и од европските патни, ...

„Еден појас, еден пат" - можност за инвестициски и инфраструктурни проекти

Вечер - 06.10.2017

Претставници од 15 држави од четири континенти присуствуваат на Третата конференција „Кина – Централна и Источна Европа" посветена на улогата на човечкиот капитал во иницијативата „Еден појас, еден пат" што од денеска се одржува во Охрид.

Трета конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа

МРТ - 06.10.2017

На отворањето е најавено обраќање на претседателот Ѓорге Иванов. Иницијативата е особено важна за регионалната соработка и за развојот преку трговската размена, инвестиците и инфраструктурата, оценија организаторите на конференцијата.

Меѓународна конференција за Кина и земјите од Центарална и Источна Европа ќе се одржи во Охрид

OhridNews - 05.10.2017

Охрид на 6 и 7 октомври ќе биде домаќин на третата Меѓународна конференција за Кина и земјите од Центарална и Источна Европа “Улогата на човечкиот капитал во иницијативата Еден појас, еден пат“.

Трета конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа

Телевизија Нова - 06.10.2017

Улогата на т.н. „човечки капитал“ во рамки на иницијативата за меѓународен економски развој „Еден појас, еден пат“ ќе биде во фокусот на Третата меѓународна конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа, што денеска и утре ќе се одржи ...

Иванов ќе ја отвори Конференцијата на Кина и земјите од Централна и Источна Европа

Newsroom - 06.10.2017

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, денеска ќе се обрати на свеченото отворање на третата Конференција на Народна Република Кина и земјите од Централна и Источна Европа, што ќе се одржи во Охрид, информираат од неговиот кабинет.

Иванов со критика до Брисел: ЕУ не ги поддржува крупните инфраструктурни проекти

Press24 - 06.10.2017

Претседателот Ѓорѓе Иванов од денешнава конференција Кина- Централна и Источна Европа која се одржува во Охрид упати критика до Европската Унија за немање интерес за поддршка на крупни капитални инфраструктурни проекти.

Нови проекти со кинески пари

Спектра ТВ - 07.10.2017

Република Македонија сака да биде дел од Европската Унија во која постои слободен проток на луѓе, стоки, услуги и капитал, но, за рамноправно да се вклучиме во европскиот економски простор, неопходно е да сме рамноправен дел и од европските патни, ...

Кина нуди 50 милијарди долари за инфраструктурни проекти во Централна и Источна Европа

+инфо - 06.10.2017

„Еден појас, еден пат“ нуди можности за финансирање крупни инфраструктурни проекти во регионот што би придонеле за негово поголем економски развој. Претставници од 15 држави од четири континенти присуствуваат на Третата конференција „Кина – ...

Трета конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа

Шеталиште - 06.10.2017

Спонзорирано од СН ФИНАНСИИ На отворањето е најавено обраќање на претседателот Ѓорге Иванов. Иницијативата е особено важна за регионалната соработка и за развојот преку трговската размена, инвестиците и инфраструктурата, оценија организаторите на ...

Меѓународна конференција за Кина и земјите од Центарална и Источна Европа ќе се одржи во Охрид

Спектра ТВ - 06.10.2017

Охрид на денеска и утре ќе биде домаќин на третата Меѓународна конференција за Кина и земјите од Центарална и Источна Европа “Улогата на човечкиот капитал во иницијативата Еден појас, еден пат“.

Трета конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа

Сител - 06.10.2017

Улогата на т.н. „човечки капитал“ во рамки на иницијативата за меѓународен економски развој „Еден појас, еден пат“ ќе биде во фокусот на Третата меѓународна конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа, што денеска и утре ќе се одржи ...

Иванов: ЕУ не ги поддржува крупните инфраструктурни проекти во Македонија

Република - 06.10.2017

Претседателот Ѓорѓе Иванов од денешнава конференција Кина- Централна и Источна Европа која се одржува во Охрид упати критика до Европската Унија за немање интерес за поддршка на крупни капитални инфраструктурни проекти.

Кинезите го испофалија Охрид и македонското сирење

еМагазин - 06.10.2017

Претставници од 15 држави од четири континенти присуствуваат на Третата конференција „Кина – Централна и Источна Европа“ посветена на улогата на човечкиот капитал во иницијативата „Еден појас, еден пат“ што од денеска се одржува во Охрид.

Трета конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа

А1 On - 06.10.2017

Улогата на т.н. „човечки капитал“ во рамки на иницијативата за меѓународен економски развој „Еден појас, еден пат“ ќе биде во фокусот на Третата меѓународна конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа, што денеска и утре ќе се одржи ...

„Еден појас, еден пат“ можност за инвестициски и инфраструктурни проекти

Локално - 06.10.2017

Претставници од 15 држави од четири континенти присуствуваат на Третата конференција „Кина – Централна и Источна Европа“ посветена на улогата на човечкиот капитал во иницијативата „Еден појас, еден пат“ што од денеска се одржува во Охрид.

Трета конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа

Канал5 - 06.10.2017

Улогата на т.н. „човечки капитал“ во рамки на иницијативата за меѓународен економски развој „Еден појас, еден пат“ ќе биде во фокусот на Третата меѓународна конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа, што денеска и утре ќе се одржи ...

„Еден појас, еден пат“ можност за инвестициски и инфраструктурни проекти

А1 On - 06.10.2017

Претставници од 15 држави од четири континенти присуствуваат на Третата конференција „Кина – Централна и Источна Европа“ посветена на улогата на човечкиот капитал во иницијативата „Еден појас, еден пат“ што од денеска се одржува во Охрид.

Трета конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа...

Н.Македонија - 06.10.2017

Трета конференција на Кина и земјите од Централна и Источна Европа Улогата на т.н. „човечки капитал“ во рамките на иницијативата за меѓународен економски развој „Еден појас, еден пат“ ќе биде во фокусот на Третата меѓународна конференција на Кина и ...

Иванов: Кинескиот проект „Еден појас, еден пат“ е многу значаен за Македонија

Фактор - 06.10.2017

Претставници од 15 држави од четири континенти присуствуваат на Третата конференција „Кина – Централна и Источна Европа“ посветена на улогата на човечкиот капитал во иницијативата „Еден појас, еден пат“ што од денеска се одржува во Охрид.

Од Кина над 50 милијарди долари за проекти во Централна и Источна Европа

Newsroom - 06.10.2017

Инфраструктурните проекти во рамките на „Еден пат, еден појас“ ќе им овозможат на државите од Централна, Источна и Југоисточна Европа да бидат меѓусебно цврсто поврзани, со што ќе се зголеми компетитивноста на економиите од регионот за странски ...

Можност за крупни инвестициски проекти...

Н.Македонија - 07.10.2017

Станува збор за мошне важна иницијатива, особено за Македонија, бидејќи „Еден појас, еден пат“ нуди можности за финансирање инфраструктурни проекти во регионот што би придонеле за негов поголем економски развој Улогата на човечкиот капитал во ...