TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Nvidia GeForce 1030 е евтина графичка, идеална за “e-sports” гејмерите и домашни кина

Smartportal - 19.05.2017

Nvidia со лансирањето на Pascal архитектурата, на пазарот донесе прилично моќни графички картички, по многу пониски цени од порано. Сепак, доколку сакате да ги играте најновите игри, ќе мора да купите минимум 1050, графичка која не може секој да си ...

Nvidia ги претстави GT 1030 графички картички наменети за е-спорт

IT.mk - 18.05.2017

Игрите кои најчесто се присутни во е-спорт арените како League of Legends, Overwatch или Dota,ги играат милиони играчи. Сепак перформансите кои овие игри ги побаруваат од компјутерите, не се приближни со останатите гејминг наслови.