TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Проф. д-р Светлана Кулеванова, декан на Фармацевтскиот факултет: Четири децении квалитет и ниту еден невработен ...

Факултети - 12.08.2017

Фармацевтскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ на идните студенти им нуди висококвалитетна едукација според најсовремените фармацевтски текови. Деканот, проф. д-р Светлана Кулеванова, објаснува како течат студиите, какви можности за ...

Интерактивната настава е од клучно значење за општествените науки

Вечер - 12.08.2017

Студентите се секогаш полни со ентузијазам и спремни да се здобијат со нови знаења и искуства. Користењето на различни методологии на предавање за време на вежбите исто така помага при одржување на концентација кај студентите во текот на ...

УНТ и оваа академска година без свои простории

Алсат-М - 11.08.2017

На парцелата каде треба да се изгради објектот на новиот универзитет Мајка Тереза во Скопје и оваа година расте трева, а за почетокот на работите ќе се чека уште долго. Ректорот на универзитетот Азиз Положани тврди дека една од причините за ...

Мајка Tереза сè уште без лаборатории, МОН одвои околу 5 милиони денари за новиот универзитет

ТВ21 - 11.08.2017

Некои од студентите наставата минатата година ја следеа во простории на ССМ, други во основно училиште во Чаир. Без лаборатории и соодветни простории, веќе една година функционира универзитетот Мајка Тереза во Скопје, на кој минатата година беа ...

Интервју со проф. д-р Ѓорѓи Манчески, декан на Економскиот факултет од Прилеп, единица на Универзитетот „Св. Климент ...

Факултети - 11.08.2017

Во анкетата што нашиот портал ја спроведе меѓу матурантите за упис на факултет, тие покажуваат најголем интерес за упис на државните универзитети, меѓу кои и УКЛО. На овој Универзитет, меѓу попривлечните е посочен Економскиот факултет од Прилеп.

Отворен инфоцентар за студентите на Универзитетот „Мајка Тереза“

+инфо - 11.08.2017

Со Конкурсот за упис на студенти во прва година на Универзитерот предвидени се 1.580 слободни места за сите студиски програми на петте факултети. На Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, кој работи во зградата на ССМ, денеска беше отворен ...

МИТ универзитетот со 15 стипендии за бесплатно студирање на студенти Роми

+инфо - 11.08.2017

10 стипендии за бесплатно студирање на додипломски студии и 5 стипендии за постдипломски студии за студенти Роми од страна на МИТ. Кабинетот на министерот без ресор Самка Ибраимоски, имплементатор на Стратегијата за подобрување на состојбата на ...

Интервју, проф. д-р Димитар Ташковски, декан на ФЕИТ: ИНОФЕИТ - можност за задржување на младите стручни кадри во ...

Факултети - 11.08.2017

Отворање Центар за трансфер на технологии и иновации ИНОФЕИТ, преку кој ќе се надмине јазот меѓу академијата и индустријата, истражувачки ориентирaно образование кое од студентите ќе направи личности што ќе креираат технологии и ќе го менуваат ...

Од понеделник започнуваат уписите на штипскиот Универзитет

Сител - 10.08.2017

Од понеделник, 14 август, започнува првиот уписен рок на штипскиот Универзитет „Гоце Делчев“ за студиската 2017/2018 година. На 12 факултети и 3 академии има 5212 слободни места за упис на нови студенти, меѓутоа анализите покажале дека во сите ...

Што нуди Техничкиот факултет за новата академска година?

Тера - 10.08.2017

Оваа година Техничкиот факултет има со што да се пофали. Современи лабаратории им нудат на идните студенти за настата да ја следат со интерес, велат од оваа високо образовна институција. Технички факултет- Битола е еден од неопходните фактори во ...

Од понеделник прв уписен рок на Универзитетот „Гоце Делчев“, Штип

Пулс24 - 10.08.2017

Универзитетот „Гоце Делчев“-Штип прв почнува со уписи на студентите во прва година за академската 2017-2018 година. Слободни места има за 5212 бруцоши. Ректорот на УГД-Штип Блажо Боев денеска на прес-конференција рече дека уписите ќе се реализираат ...

Отворен инфоцентар за студентите на Универзитетот „Мајка Тереза“

А1 On - 11.08.2017

На Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, кој работи во зградата на ССМ, денеска беше отворен инфоцентар каде што студентите може да ги поднесат документите за упис и да се информираат за студиите на оваа високообразовна институција.

МИТ универзитетот доделува 15 стипендии за бесплатно студирање на студенти Роми

Макфакс - 11.08.2017

Кабинетот на министерот без ресор Самка Ибраимоски, имплементатор на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите во Република Македонија, во врска со Конкурсот за запишување студенти во академската 2017/2018 година во Република Македонија, ...

Во понеделник почнува уписот на универзитетот во Штип

МРТ - 10.08.2017

Ректорот на УГД- Штип Блажо Боев изјави дека уписите ќе се реализираат на сите факултети и академии на 14-ти, 15-ти и 16-ти август... Од понеделник, 14-ти август на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип почнува првиот уписен рок за запишување нови ...

Отворен инфоцентар за студентите на Универзитетот „Мајка Тереза“

Радио МОФ - 11.08.2017

На Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, кој работи во зградата на ССМ, денеска беше отворен инфоцентар каде што студентите може да ги поднесат документите за упис и да се информираат за студиите на оваа високообразовна институција.

Конкурс за бесплатни стипендии за ученици и студенти Роми

Сител - 11.08.2017

Ученици и студенти од ромска етничка припадност можат да аплицираат на конкурсот за добивање 10 бесплатни стипендии за додипломски студии и пет стипендии за постдипломски студии од страна на МИТ Универзитетот.

Конкурс за бесплатни стипендии за ученици и студенти Роми

Либертас - 11.08.2017

– Ученици и студенти од ромска етничка припадност можат да аплицираат на конкурсот за добивање 10 бесплатни стипендии за додипломски студии и пет стипендии за постдипломски студии од страна на МИТ Универзитетот.

Конкурс за бесплатни стипендии за ученици и студенти Роми

А1 On - 11.08.2017

Ученици и студенти од ромска етничка припадност можат да аплицираат на конкурсот за добивање 10 бесплатни стипендии за додипломски студии и пет стипендии за постдипломски студии од страна на МИТ Универзитетот.

МИТ универзитетот доделува 15 стипендии за бесплатно студирање на студенти Роми

Локално - 11.08.2017

Кабинетот на министерот без ресор Самка Ибраимоски, имплементатор на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите во Република Македонија, во врска со Конкурсот за запишување студенти во академската 2017/2018 година во Република Македонија, ...

Конкурс за стипендии за ученици и студенти Роми на МИТ Универзитет

Радио МОФ - 11.08.2017

Ученици и студенти од ромска етничка припадност можат да аплицираат на конкурсот за добивање 10 бесплатни стипендии за додипломски студии и пет стипендии за постдипломски студии од страна на МИТ Универзитетот.