TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Романот „Суштинското“ од Ирис Ханика објавен на македонски јазик

Макфакс - 09.11.2017

Издавачката куќа „Готен“ го објави македонскиот превод на романот „Суштинското“ од германската авторка Ирис Ханика. Романот во 2010 година ја доби Наградата на Европската Унија за литература. Преводот од германски јазик е на Ксенија Чочкова-Гизе.

„Готен“ го објави наградениот роман „Суштинското“ од Ирис Ханика на македонски јазик

Република - 09.11.2017

Издавачката куќа „Готен“ го објави македонскиот превод на романот „Суштинското“ од германската авторка Ирис Ханика. Романот во 2010 година ја доби Наградата на Европската Унија за литература. Преводот од германски јазик е на Ксенија Чочкова-Гизе.

Објавен на македонски јазик романот „Суштинското“, добитник на наградата на ЕУ за литература

Окно - 10.11.2017

Издавачката куќа „Готен“ го објави македонскиот превод на романот „Суштинското“ од германската авторка Ирис Ханика. Романот во 2010 година ја доби Наградата на Европската Унија за литература. Преводот од германски јазик е на Ксенија Чочкова-Гизе.

Објавен романот „Суштинското“ од Ирис Ханика ...

Н.Македонија - 10.11.2017

Објавен романот „Суштинското“ од Ирис Ханика Издавачката куќа „Готен“ го објави македонскиот превод на романот „Суштинското“ од германската авторка Ирис Ханика. Романот во 2010 година ја доби наградата на Европската Унија за литература.