TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Неколку дена по собраниски насилства –Чавков заминал од позицијата координатор за реформи на тајните служби

Телма - 17.07.2017

На почетокот на мај, кога Митко Чавков како директор на БЈБ на МВР си побара законски предвремена пензија и отиде на одмор, тој ја напуштил и позицијата координатор на националниот проект „Консолидација на безбедносниот систем во Република ...

Прво утврдување на одговорност за Чавков па повик на распит во обвинителство

Телма - 17.07.2017

Бил во центарот на Скопје, во непосредна близина на Собранието, но ретко се јавувал на мобилниот телефон, ова е откритието на истрагата за 27-ми април за поранешниот директор на Бирото за јавна безбедност, Митко Чавков.

Чавков: Со кратењето на буџетот за МВР ќе страдаат проектите за реформи на полицијата

Телевизија Нова - 17.07.2017

Најголемиот дел од кратењето на буџетот е во МВР и морам да кажам дека е зафатена ставката која се однесува на реформи во полицијата. Во тој контекст, јас би сакал да кажам дека во последните две и пол години и покрај длабоката политичка криза, ние ...

При нападот на 27 април Чавков бил на сто метри од Собранието

Сакам да кажам - 16.07.2017

Митко Чавков, директорот на Бирото за јавна безбедност и раководителот на Оперативниот штаб на МВР, за време на организираниот напад на Собранието на 27 април додека траеле насилствата бил на само стотина метри од Собранието, објави ТВ Телма ...

Телма: За време на насилствата, Чавков бил на 100 метри од Собрание

Нова ТВ - 16.07.2017

Раководителот на Оперативниот штаб на МВР за време на “крвавиот четврток“ во Собранието, Митко Чавков, кој тогаш беше и директор на Бирото за јавна безбедност, за време на насилствата бил на само стотина метри од Собранието, објави Телма.

Чавков: Со кратењето на буџетот за МВР ќе страдаат проектите за реформи на полицијата

Курир - 17.07.2017

Најголемиот дел од кратењето на буџетот е во МВР и морам да кажам дека е зафатена ставката која се однесува на реформи во полицијата. Во тој контекст, јас би сакал да кажам дека во последните две и пол години и покрај длабоката политичка криза, ние ...

Чавков бил на стотина метри од Собранието за време на упадот на 27ми април-лоциран преку 3 базни станици

Телма - 16.07.2017

Во рамките на истрагата сега е откриено и каде бил раководителот на оперативниот штаб Митко Чавков кој во тоа време беше и директор на Бирото за јавна безбедност. Чавков одбил да даде изјава на работната група во МВР, а досега не бил повикан во ...

Чавков бил на стотина метри од Собранието на крвавиот четврток

Фокус - 16.07.2017

Митко Чавков, раководител на оперативниот штаб, но и тогашен дирктор на БЈБ, за време на насилството на 27 априли или крвавиот четврток бил на стотина метри од Собранието. Неговата локација ја одредиле три базни станици, јавува телевизија Телма.

Идентификувани дел од насилниците во Собранието кои беа со фантомки

Фокус - 16.07.2017

Најголемиот дел од насилниците кои го предводеа нападот во Собранието на 27 април, се идентификувани, објави телевизија Телма . Нивниот идентитет го откриле осумината полициски инспектори, дел од тимот на обвинителството за организиран криминал.

Чавков бил стотина метри од Собранието за време на „крвавиот четврток“

Макфакс - 16.07.2017

Раководителот на Оперативниот штаб на МВР за време на “крвавиот четврток“ во Собранието, Митко Чавков, кој тогаш беше и директор на Бирото за јавна безбедност, за време на насилствата бил на само стотина метри од Собранието, објави Телма.

Чавков: Со кратењето на буџетот за МВР ќе страдаат проектите за реформи на полицијата

Press24 - 17.07.2017

Најголемиот дел од кратењето на буџетот е во МВР и морам да кажам дека е зафатена ставката која се однесува на реформи во полицијата. Во тој контекст, јас би сакал да кажам дека во последните две и пол години и покрај длабоката политичка криза, ние ...

МВР преку мобилниот телефон открило каде бил Чавков за време на настаните од 27 април

Бриф - 16.07.2017

Во рамки на истрагата, сега е откриено и каде бил раководителот на оперативниот штаб Митко Чавков кој во тоа време беше и директор на Бирото за јавна безбедност, објави телевизија Телма . Чавков одбил да даде изјава на работната група во МВР а до ...

Чавков бил во близина кога се одвиваше насилството во Собрание

+инфо - 16.07.2017

Истрагата утврдил дека тој бил во кругот зграда ВМРО- италијанска амбасада Алмако. Најголемиот дел од насилниците кои го предводеа нападот во Собранието на 27 април, се идентификувани, објави телевизија Телма.

За време на „крвавиот четврток“ Чавков бил на стотина метри од Собранието

МКД - 16.07.2017

Раководителот на Оперативниот штаб на МВР за време на „крвавиот четврток“ во Собранието, Митко Чавков, кој тогаш беше и директор на Бирото за јавна безбедност, за време на насилствата бил на само стотина метри од Собранието.

Телма: Чавков бил на стотина метри од Собранието на „крвавиот четврток“

Стандард - 16.07.2017

Раководителот на Оперативниот штаб на МВР за време на “крвавиот четврток“ во Собранието, Митко Чавков, кој тогаш беше и директор на Бирото за јавна безбедност, за време на насилствата бил на само стотина метри од Собранието, објави Телма .

Преку мобилниот е лоцирано каде бил Чавков на „крвавиот четврток“

Фактор - 16.07.2017

Митко Чавков, раководител на оперативниот штаб, но и тогашен дирктор на БЈБ, за време на насилствaта на 27 април или „крвавиот четврток“ бил на стотина метри од Собранието. Неговата локација ја одредиле три базни станици, објави телевизија Телма .

Чавков: Со кратењето на буџетот за МВР ќе страдаат проектите за реформи на полицијата

Република - 17.07.2017

Најголемиот дел од кратењето на буџетот е во МВР и морам да кажам дека е зафатена ставката која се однесува на реформи во полицијата. Во тој контекст, јас би сакал да кажам дека во последните две и пол години и покрај длабоката политичка криза, ние ...

За времето на упадот и насилствата во Собранието Чавков бил на стотина метри и не кревал телефон

Либертас - 16.07.2017

Во рамките на истрагата сега е откриено и каде бил раководителот на оперативниот штаб Митко Чавков кој во тоа време беше и директор на Бирото за јавна безбедност. Чавков одбил да даде изјава на работната група во МВР, а досега не бил повикан во ...

Чавков бил во близина кога се одвиваше насилството во Собрание

10без10 - 17.07.2017

Најголемиот дел од насилниците кои го предводеа нападот во Собранието на 27 април, се идентификувани, објави телевизија Телма. Нивниот идентитет го откриле осумината полициски инспектори, дел од тимот на обвинителството за организиран криминал.

Потврдено!Чавков бил на само стотина метри од Собранието за време на „крвавиот четврток“

Локално - 16.07.2017

Раководителот на Оперативниот штаб на МВР за време на “крвавиот четврток“ во Собранието, Митко Чавков, кој тогаш беше и директор на Бирото за јавна безбедност, за време на насилствата бил на само стотина метри од Собранието, објави Телма.

Со кратењето на буџетот за МВР ќе страдаат проектите за реформи на полицијата

Пулс24 - 17.07.2017

Најголемиот дел од кратењето на буџетот е во МВР и морам да кажам дека е зафатена ставката која се однесува на реформи во полицијата. Во тој контекст, јас би сакал да кажам дека во последните две и пол години и покрај длабоката политичка криза, ние ...

Преку неговиот мобилен лоцирано каде бил Чавков за време на крвавиот четврток во Собранието

Таратур - 17.07.2017

Во рамки на истрагата, сега е откриено и каде бил раководителот на оперативниот штаб Митко Чавков кој во тоа време беше и директор на Бирото за јавна безбедност, објави телевизија Телма . Чавков одбил да даде изјава на работната група во МВР а до ...

За времето на крвавиот упадот и насилствата во Собранието Чавков гледал, бил на стотина метри и не кревал телефон

Локално - 17.07.2017

Во рамките на истрагата сега е откриено и каде бил раководителот на оперативниот штаб Митко Чавков кој во тоа време беше и директор на Бирото за јавна безбедност. Чавков одбил да даде изјава на работната група во МВР, а досега не бил повикан во ...