TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дел од вработените во Deutsche Bank ќе бидат заменети со роботи

Банкарство.мк - 11.11.2017

Извршниот директор на Deutsche Bank, John Cryan изјави дека е подготвен дел од своите вработени да ги замени со роботи. Тој смета дека со вклучување на вештачка интелигенција ќе ги намали трошоците за вработените и ќе ја зголеми ефикасноста на ...

Deutsche Bank ќе замени дел од своите вработени со роботи

Бизнис Инфо - 10.11.2017

Фото: Pixabay Главниот извршен директор на Deutsche Bank, Џон Крајан, најави дека банката е спремна да замени илјадници вработени со роботи, со цел да ги намали трошоците со помош на вештачка интелигенција, пишува The Independent .

Банкари збогум: Deutsche Bank вработува роботи

Денар - 10.11.2017

Генералниот директор на „Deutsche Bank“ Џон Крајан даде досега најјасен сигнал дека банката би можела да угаси дсетици илјади работни места. Банката се завртува кон новите технологии со цел трошоите да ги усогласи со значително ниските приходи, ...

Дојче банка им кажува збогум на банкарите, на потег се роботите

Фактор - 10.11.2017

Генералниот директор на Дојче банка Џон Крајан дал досега најјасен сигнал дека банката би можела да отстрани десетина илјади работни места. Банката се врти кон нови технологии како трошоците би ги усогласила со значајно пониски приходи, пишува ...