TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Првите хибридно-електрични авиони ќе почнат да летаат во 2022 година

Иновативност - 06.10.2017

Компанијата Zunum Aero, која за својот проект за хибридно-електрична авијација има поддршка од Boeing и JetBlue, го постави рокот за испорака на своите први авиони до 2022 година. Zunum Aero се фоксуира на хибридно-електрични авиони со цел да се ...

Првите хибридно – електрични авиони ќе летаат од 2022 година

Кајгана - 06.10.2017

Компанијата Zunum Aero, која во нејзиниот проект за хибридно – електрични авијации поддржува Boeing и JetBlue, стави рок за испорака на своите авиони, а тоа е до 2022 година. Zunum Aero се фокусираше на хибридно – електрични авиони со цел да ги ...

Хибриден авион може да биде лансиран на пазарот до 5 години

Стандард - 06.10.2017

Компанијата со седиште во Сиетл, поддржана од „Боинг“ и „ЏетБлу ервејс“, објави дека планира до 2022 година да понуди на пазарот мал патнички авион со хибриден мотор. Ова е првиот од серијата модели планирани од „Zunum Aero“.

Првите хибридно-електрични авиони ќе летаат од 2022 година

Локално - 06.10.2017

Комапнијата Zunum Aero, која во нејзиниот проект за хибридно-електрични авиони ја поддржуваат Boeing и JetBlue, постави рок на испорака за своите први авиони, до 2022 година. Zunum Aero се фокусира на хибридно-електричните авиони со цел да се ...

Првите хибридно – електрични авиони ќе летаат од 2022 година

Орбис - 06.10.2017

Zunum Aero се фокусираше на хибридно – електрични авиони со цел да ги скрати фрустрирачките долги летови и да ја намали цената на картите на кратките летови. Претставен е дизајн на авион со 12 седишта, што е прва голема најава откако компанијата во ...