TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Клучни британски министри открија кога земјата конечно ќе ја напушти ЕУ

Локално - 13.08.2017

Велика Британија ќе ја напушти Европската унија во март 2019 година. Тогаш земјата ќе го напушти единствениот пазар и царинската унија. Ова го соопштија во статија за “Телеграф”, британскиот министер за финансии Филип Хамонд и министерот за трговија ...

По „Brexit“, Англија си заминува од ЕУ без „тајни врати“

Стандард - 13.08.2017

Велика Британија нема да остане во Европската унија преку „тајна врата“ и по „Brexit“ во 2019 година ќе го напушти единствениот пазар и царинската унија, ветија денеска двајца британски министри, цитирани од Франс прес, во интервју за весникот ...