TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Кумановската библиотека одбележан Светскиот ден на книгата и авторското право

Сител - 21.04.2017

Во библиотеката „Тане Георгиевски“ во Куманово денеска беше одбележан 23 април, Светски ден на книгата и авторското право кој годинава се одбележува по 22-ри пат. Читателите кои денеска ја посетија библиотеката добија цвет и книга, според стариот ...

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

А1 On - 21.04.2017

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден. Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација од издавачката куќа „Матица Македонска“ со која ...

Населбата Илинден доби нова библиотека

Макфакс - 21.04.2017

Отворена е нова библиотека во населбата Илинден како дел од Домот на култура „Марино“, а во рамки на манифестацијата „Илинден 2017“. Матица македонска го донираше почетниот фонд на книги во новата библиотека.

Библиотеката „Тане Георгиевски“ го одбележа Светскиот ден на книгата

Кумановски м. - 21.04.2017

Според стариот каталонски обичај Библиотеката „Тане Георгиевски“ го одбележa Светскиот ден на книгата и авторското право – 23-ти Април, а сите членови на библиотеката кои денеска ја посетија јавната установа добијаподарок книга и цвет.

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

Курир - 21.04.2017

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден. Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација од издавачката куќа „Матица Македонска“ со која ...

Светскиот ден на книгата ќе се одбележи во Градската библиотека

Kumanovo News - 20.04.2017

На сите членови што утре ќе ја посетат библиотеката, ќе им бидат подарени книга и ...

Отворена Литературната манифестација „Илинден 2017“

Cooltura - 19.04.2017

Во присуство на голем број писатели и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, беше отворена 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, што ќе трае до 22 април...

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

Сител - 21.04.2017

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден. Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација од издавачката куќа „Матица Македонска“ со која ...

Отворена литературната манифестација „Илинден“

Макфакс - 20.04.2017

Во присуство на голем број писатели и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, вчера во Домот на култура „Илинден“, во истомената општина со свечено беше отворена 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, што ќе трае до 22 април.

Отворена втората општинска библиотека

Вечер - 21.04.2017

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017", во Домот на култура „Марино" отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација од издавачката куќа „Матица Македонска" со која ...

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

Скопје инфо - 21.04.2017

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден. Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација од издавачката куќа „Матица Македонска“ со која ...

Отворена нова библиотека во Општина Илинден

Cooltura - 21.04.2017

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден... Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација од издавачката куќа „Матица Македонска“ со ...