TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со окрупнување на земјиштето до поквалитетни земјоделски производи

Слободен Печат - 10.11.2017

Консолидација на земјиштето е комплексен процес што треба да ги мотивира земјоделците да ги решаваат имотно-правните проблеми заради зголемување на конкурентноста на земјоделското производство и подобрување на условите за живот во руралните средини ...

Земјоделците да ги окрупнуваат земјоделските парцели и да бидат конкурентни

24 Вести - 09.11.2017

Расцепканоста на земјишните парцели е проблем за македонскито аграр за да биде конкурентен на европсктие пазари. Земјоделците имаа ограничен обем на производство со зголемени транспортнии произвдоствени трошоци.

Окрупнување на земјоделското земјиште за раст на македонскиот аграр

Телма - 09.11.2017

Земјоделците мора да го окрупнат своето земјиште за да дојде до раст во македонскиот аграр, а особено кај индивидуалните производители. Малите производствени парцели никако не може да бидат конкурентни ниту во границите на државата, а уште помалку ...

Проектот за консолидација на земјоделското земјиште денеска беше презентиран и во Струмица

iPortal - 09.11.2017

Со поддршка и во организација на Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите Нации – # ФАО , продолжија регионалните работилници за реализација на проектот “MAINLAND”, за консолидиција на земјоделското земјиште, финансиран од Европската ...

Окрупнувањето на земјиштето клучно за развој на земјоделството

Сител - 09.11.2017

Окрупнувањето на земјоделското земјиште е неопходен чекор за развој на македонскиот аграр, беше речено на денешната трета регионална работилница за подигнување на јавната свест и интересот за консолидација на земјиштето.

Земјоделците од југоистокот со позитивна реакција за консолидација на земјиштето

Канал5 - 09.11.2017

Земјоделците од југоистокот со позитивна реакција за консолидација на земјиштето. Велат свеста кај земјоделецот полека треба да се подигнува и сентименталноста да исчезне. Окрупнувањето на посевите и создавање еднакви парцели би значело и ...

Трета регионална работилница за подигнување на свеста за консолидација на земјиште во Струмица

Бизнис Вести - 09.11.2017

Денеска во Струмица (Дом на арм), Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), поддржано од проектот финансиран од Европската Унија – MAINLAND, кој го споведува Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО), ...

Трета регионална работилница за окрупнување на земјоделското земјиште

Кумановски м. - 09.11.2017

loading... Во Струмица денеска ќе се одржи третата регионална работилница за подигнување на свеста за консолидација на земјоделско земјиште кај земјоделците и сопствениците на земјоделско земјиште.

Трета регионална работилница за консолидација на земјоделско земјиште

Newsroom - 09.11.2017

Третата регионална работилница за подигнување на свеста за консолидација на земјоделско земјиште кај земјоделците и сопствениците на земјоделско земјиште, ќе се одржи денеска во Струмица. На настанот предвидено е обраќање на Љупчо Николовски, ...

Во Битола се одржа втората регионална работилница на ФАО за консолидација на земјоделско земјиште

Бриф - 08.11.2017

Денеска во Битола се одржа втората регионална работилница на ФАО за консолидација на земјоделско земјиште. Проектот „MAINLAND“, финансиран од Европската Унија, го споведува Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО), заедно со ...

(ВИДЕО) Земјоделците да ги окрупнуваат земјоделските парцели и да бидат конкурентни

iPortal - 09.11.2017

Расцепканоста на земјишните парцели е проблем за македонскито аграр за да биде конкурентен на европсктие пазари. Земјоделците имаа ограничен обем на производство со зголемени транспортнии произвдоствени трошоци.

Окрупнувањето на земјиштето клучно за развој на земјоделството

+инфо - 09.11.2017

Во рамки на проектот „Мајнланд“ почнаа активностите за идентификување на регионите каде што е потребно и можно консолидирање на земјиштето.zemji Окрупнувањето на земјоделското земјиште е неопходен чекор за развој на македонскиот аграр, беше речено ...

Во Битола се одржа втората регионална работилница на ФАО за консолидација на земјоделско земјиште

iPortal - 08.11.2017

Денеска во Битола се одржа втората регионална работилница на ФАО за консолидација на земјоделско земјиште. Проектот „MAINLAND“, финансиран од Европската Унија, го споведува Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО), заедно со ...

Окрупнувањето на земјиштето клучно за развој на земјоделството

Орбис - 09.11.2017

Окрупнувањето на земјоделското земјиште е неопходен чекор за развој на македонскиот аграр, беше речено на денешната трета регионална работилница за подигнување на јавната свест и интересот за консолидација на земјиштето.

Трета регионална работилница за окрупнување на земјоделското земјиште

Сител - 09.11.2017

Во Струмица денеска ќе се одржи третата регионална работилница за подигнување на свеста за консолидација на земјоделско земјиште кај земјоделците и сопствениците на земјоделско земјиште. Работилницата ја организира Министерството за земјоделство, ...

Окрупнувањето на земјиштето клучно за развој на земјоделството

А1 On - 09.11.2017

Окрупнувањето на земјоделското земјиште е неопходен чекор за развој на македонскиот аграр, беше речено на денешната трета регионална работилница за подигнување на јавната свест и интересот за консолидација на земјиштето.

Окрупнувањето на земјиштето клучно за развој на земјоделството

Слободен Печат - 09.11.2017

Окрупнувањето на земјоделското земјиште е неопходен чекор за развој на македонскиот аграр, беше речено на денешната трета регионална работилница за подигнување на јавната свест и интересот за консолидација на земјиштето.

Окрупнувањето на земјиштето клучно за развој на земјоделството...

Н.Македонија - 10.11.2017

Окрупнувањето на земјиштето клучно за развој на земјоделството Окрупнувањето на земјоделското земјиште е неопходен чекор за развој на македонскиот аграр, е главната порака од вчерашната регионална работилница за издигнување на јавната свест и ...