TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Опасни ли се енергетските пијалоци?

Боза - 19.05.2017

Тврдат дека енергетските пијалоци даваат на луѓето дополнителна енергија и ги прават поиздржливи и активни. Овие така наречени енергетски стимуланси се продаваат насекаде, но прашањето е дали се безопасни за да бидат толку лесно достапни? Повеќето ...

Момче умрело откако испило три напитоци со кофеин

Локално - 17.05.2017

Шокантниот инцидент во Јужна Каролина ја алармирал јавноста и ги натерал стручњаците да се запрашаат кои се дозволените дози на легалната и сегде достапната супстанција –кофеин. Откако испил три кофеински напитоци во период од два часа, 16 ...

Тинејџер (16) испил три енергетски пијалоци и починал

Вечер - 17.05.2017

Американски тинејџер умрел откако во краток временски период испил премногу пијалаци со кофеин, било соопштено по обдукцијата. Американски тинејџер умрел откако во краток временски период испил премногу пијалаци со кофеин, било соопштено по ...