TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мерки за безбеден сообраќај во Крива Паланка

Press24 - 11.01.2017

Советот на општина Крива Паланка усвои основен сообраќаен проект за проектирање физички мерки за регулирање на сообраќајот во зоните на училишните и предучилишни објекти во опшината. Границата на опфатот на проектот за физички мерки за смирување на ...

Ќе се гради експресниот пат Ранковце - Крива Паланка

Канал5 - 11.01.2017

Ќе се гради експресниот пат Ранковце - Крива Паланка, најави денеска пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Слаѓана ...

Ќе се гради експресниот пат Ранковце-Крива Паланка

Курир - 11.01.2017

Пратеничката во Собранието на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ од Крива Паланка Слаѓана Митовска најави неколку инфраструктурни проекти кои, како што рече, се од круцијална важност за жителите на овој град.

СДСМ Крива Паланка: Директорот на Комунално, Томе Тодоровски да си даде оставка

+инфо - 10.01.2017

Крива Паланка и околните села неколку дена се без вода за пиење и непристапни патишта. СДСМ од Крива Паланка соопшти дека поголем број населби во општината веќе неколку дена се без вода за пиење, а за Божикните празници градските улици и тротоарите ...

Полицајци ќе го регулираат сообраќајот околу училиштата

Вечер - 12.01.2017

Советот на општина Крива Паланка усвои основен сообраќаен проект за проектирање физички мерки за регулирање на сообраќајот во зоните на училишните и предучилишни објекти во опшината. Границата на опфатот на проектот за физички мерки за смирување на ...

Запалено патничко возило во Крива Паланка...

Н.Македонија - 09.01.2017

Запалено патничко возило во Крива Паланка Противпожарната единица од Крива Паланка синоќа интервенирала при гаснење на пожари од запалено патничко возило на обиколницата на магистралниот пат Куманово-Крива Паланка.

Поддршка на туристичките услуги во Крива Паланка

Телевизија Нова - 10.01.2017

Ќе се подобрува квалитетот на туристичките услуги во прекуграничниот регион преку зголемување на квалификациите и стимулирање на претприемништвото меѓу младите. Ова, како што беше речено денеска на прес-конференција, е целта на проектот од ИПА ...

Изгоре возило „мерцедес“ во Крива Паланка

Стандард - 09.01.2017

Синоќа се запалило возило „мерцедес“ на обиколницата на магистралниот пат Куманово-Крива Паланка. Како што информира командирот на територијална противпожарна единица Крива Паланка, Иле Коцевски, пожарот во возилото пламнал во близина на бензинската ...

Крупни инфраструктурни проекти: Ќе се гради експресниот пат Ранковце-Крива Паланка

Press24 - 11.01.2017

Пратеничката во Собранието на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ од Крива Паланка Слаѓана Митовска најави неколку инфраструктурни проекти кои, како што рече, се од круцијална важност за жителите на овој град.

Запален автомобил во Крива Паланка

Курир - 09.01.2017

Противпожарната единица од Крива Паланка сионќа интервенирала при гаснење на пожари од запалено патничко возило на обиколницата на магистралниот пат Куманово-Крива Паланка. Како што информира командирот на територијална противпожарна единица Крива ...

Поддршка на туристичките услуги во Крива Паланка

Вечер - 10.01.2017

Ќе се подобрува квалитетот на туристичките услуги во прекуграничниот регион преку зголемување на квалификациите и стимулирање на претприемништвото меѓу младите Ова, како што беше речено денеска на прес-конференција, е целта на проектот од ИПА ...

Ќе се гради експресниот пат Ранковце-Крива Паланка

Lider - 11.01.2017

Пратеничката во Собранието на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ од Крива Паланка Слаѓана Митовска најави неколку инфраструктурни проекти кои, како што рече, се од круцијална важност за жителите на овој град.

Кривопаланчанец во шок – Му изгоре мерцедесот

Репортер - 09.01.2017

Противпожарната единица од Крива Паланка сионќа интервенирала при гаснење на пожари од запалено патничко возило на обиколницата на магистралниот пат Куманово-Крива Паланка. Како што информира командирот на територијална противпожарна единица Крива ...

Поддршка на туристичките услуги во Крива Паланка

Сител - 10.01.2017

Ќе се подобрува квалитетот на туристичките услуги во прекуграничниот регион преку зголемување на квалификациите и стимулирање на претприемништвото меѓу младите. Ова, како што беше речено денеска на прес-конференција, е целта на проектот од ИПА ...

Ќе се гради експресниот пат Ранковце-Крива Паланка

Сител - 11.01.2017

Пратеничката во Собранието на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ од Крива Паланка Слаѓана Митовска најави неколку инфраструктурни проекти кои, како што рече, се од круцијална важност за жителите на овој град.

Крива Паланка и Ќустендил ќе ги подобруваат туристичките услуги...

Н.Македонија - 11.01.2017

Крива Паланка и Ќустендил ќе ги подобруваат туристичките услуги Ќе се подобрува квалитетот на туристичките услуги во прекуграничниот регион преку зголемување на квалификациите и стимулирање на претприемништвото меѓу младите.

Ќе се гради експресниот пат Ранковце-Крива Паланка

Република - 11.01.2017

Пратеничката во Собранието на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ од Крива Паланка Слаѓана Митовска најави неколку инфраструктурни проекти кои, како што рече, се од круцијална важност за жителите на овој град.

Ќе се гради експресниот пат Ранковце-Крива Паланка

Пулс24 - 11.01.2017

– Граѓаните на Крива Паланка ни ја дадоа довербата и гласаа за ВМРО-ДПМНЕ и програмата „Реално“ зашто во неа препознаа реални капитални проекти кои се од исклучително значење за сите нив. Еден од тие проекти е експресниот пат Ранковце-Крива Паланка, ...

Ќе се гради експресниот пат Ранковце-Крива Паланка

Телевизија Нова - 11.01.2017

Пратеничката во Собранието на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ од Крива Паланка Слаѓана Митовска најави неколку инфраструктурни проекти кои, како што рече, се од круцијална важност за жителите на овој град.

Ќе се гради експресниот пат Ранковце-Крива Паланка

Вечер - 11.01.2017

Пратеничката во Собранието на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ од Крива Паланка Слаѓана Митовска најави неколку инфраструктурни проекти кои, како што рече, се од круцијална важност за жителите на овој град Најзначаен меѓу нив е новиот експресен ...