TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кошмарен викенд за биткоин и етереум

Стандард - 17.07.2017

Викендот не беше воопшто добар за инвеститорите со слаби срца. Нестабилноста на криптовалутите се манифестираше уште еднаш, носејќи со себе дел од вредноста на двете најпопуларни виртуелни валути – биткоин и етереум.

Неизвесна судбината на биткоинот: Официјален крај на 31-ви јули?

Точка - 17.07.2017

Виртуелната валута bitcoin изгуби четвртина од својата вредност после спорот околу тоа како да се изведе големото унапредување на софтверот. Постои опасност и дека оваа виртуелна валута ќе доживее целосен пропаст! И покрај големиот пад, биткоинот ...