TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Претставени заклучоците од истражувањето „Мониторирање на јавните финансии во РМ“

Newsroom - 09.11.2017

Македонија има потреба од воведување на Фискален совет како независно тело составено од експерти по финансии и економија со цел да се обезбеди транспарентен увид во областа на Јавниот долг.

Конференција „Мониторирање на јавните финансии во Република Македонија“

Newsroom - 09.11.2017

Заклучоците од истражувањето „Мониторирање на јавните финансии во Република Македонија“, ќе бидат презентирани денеска на конференција во Скопје. Во рамки на истражувањето, тинк-тенк организацијата „Аналитика” ги мониторираше следниве области: Јавна ...