TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ратајковски, главниот и одговорен уредник на МТВ, даде оставка

МКД - 14.09.2017

Диме Ратајковски, главниот и одговорен уредник на МТВ, до членовите на Советот на Македонската радио и телевизија поднесе оставка. Оставката треба да ја разгледаат и да ја прифатат или одбијат членовите на Советот на МРТ.

Главиот и одговорен уредник на МТВ, Ратајковски, поднесе оставка

+инфо - 14.09.2017

Оставката е доставена до членовите на советот на МРТ Главниот и одговорен уредник на МТВ, Диме Ратајковски поднел оставка, потврди за Плусинфо извршниот директор на Македонската радио-телевизија, Марјан Цветковски.

Диме Ратајковски поднесе оставка од МРТ

Фокус - 14.09.2017

Главниот и одговорен уредник на првиот програмски сервис на Македонската телевизија, Диме Ратајковски, поднел оставка од својата функција, потврдуваат од МРТ. Ратајковски оставката ја поднел уште пред половина месец до советот на МРТ, а навел дека ...

Диме Ратајкоски си поднел оставка во МТВ?

Фактор - 14.09.2017

Диме Ратајкоски повеќе не е одговорен уредник на прв програмски сервис на МТВ, неофицијално дознава Фактор. Оваа информација ја потврдуваат и дел од вработените во јавниот сервис, а дел тврдат дека само слушаат муабети и немаат официјална ...

Најмногу забелешки за финансирањето на МРТ

Р.С.Европа - 13.09.2017

Здруженијата и организацијата кои се занимаваат со медиуми имаат забелешки за предлог законот за медиуми. Најмногу забележуваат за финансирањето на јавниот сервис и за обидот да се регулираат новинарските стандарди.

Главиот и одговорен уредник на МТВ, Ратајковски, поднесе оставка

Либертас - 14.09.2017

Главниот и одговорен уредник на МТВ, Диме Ратајковски поднел оставка, потврди за Плусинфо извршниот директор на Македонската радио-телевизија, Марјан Цветковски. Цветковски не знаеше кога Ратајковски ја поднел оставката, но како што вели таа веќе е ...

Главниот и одговорен уредник Ратајковски поднесе оставка од МРТ

Локално - 14.09.2017

Главниот и одговорен уредник на првиот програмски сервис на Македонската телевизија, Диме Ратајковски, поднел оставка од својата функција, потврдуваат од МРТ. Ратајковски оставката ја поднел уште пред половина месец до советот на МРТ, а навел дека ...

Новинарските организации бараат 1 процент од буџетот за МРТВ

+инфо - 12.09.2017

Организациите ги доставиле забелешките за Законот за медиуми до Министерството за информатичко општество. Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија ...

Доставени забелешките за Нацрт-законот за медиуми

Алсат-М - 12.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија вчера до Министерството за информатичко општество и администрација доставија забелешки за Нацрт-законот за ...

Доставени забелешките за Нацрт-законот за медиуми...

Н.Македонија - 12.09.2017

Доставени забелешките за Нацрт-законот за медиуми Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија вчера до Министерството за информатичко општество и ...

Доставени забелешките за Нацрт-законот за медиуми

А1 On - 12.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија вчера до Министерството за информатичко општество и администрација доставија забелешки за Нацрт-законот за ...

ЗНМ: Доставени забелешките за нацрт-законот за медиуми, најголемот дел се однесуваат на МРТ

Макфакс - 12.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија вчера до Министерството за информатичко општество и администрација доставија забелешки за нацрт – законот ...

Новинарските организации доставија забелешки за Нацрт-Законот за медиуми

Радио МОФ - 12.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) вчера до Министерството за информатичко општество и администрација доставија забелешки ...

ЗНМ, ССНМ и СЕММ ги доставија забелешките за нацрт-законот за медиуми

Стандард - 12.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) вчера до Министерството за информатичко општество и администрација ги доставиле ...

ЗНМ: Доставени забелешките за нацрт-законот за медиуми, најголемот дел се однесуваат на МРТ

Точка - 12.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија вчера до Министерството за информатичко општество и администрација доставија забелешки за нацрт – законот ...

Новинарските организации бараат поголем буџет за МРТВ и саморегулација

Фактор - 12.09.2017

Медиумските организации од Македонија ги доставија своите забелешки за предлог Законот за медиуми при што најмногу внимание се посветува на финансирање на МРТВ како и саморегулацијата како најдобра форма за задржување на слободата на изразување и ...

Доставени забелешките за Нацрт-законот за медиуми

Либертас - 12.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија вчера до Министерството за информатичко општество и администрација доставија забелешки за Нацрт-законот за ...

Доставени забелешките за нацрт-законот за медиуми, главните забелешки се однесуваат на националниот сервис

МКД - 12.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија вчера до Министерството за информатичко општество и администрација доставија забелешки за нацрт – законот ...

Забелешките за Нацрт-законот за медиуми доставени до Министерството за информатичко општество и администрација

Академик - 12.09.2017

Трите организации (ЗНМ, ССНМ и СЕММ) сметаат дека на листата на предлагачи треба да се прецизира дека Здружението на новинарите на Македонија предлага членови во Програмскиот совет на МРТ и Советот на Агенцијата.

Новинарските здруженија бараат 30 милиони евра за МРТ од буџетот на државата

Мета - 12.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија , Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија до Министерството за информатичко општество и администрација доставиле забелешки за нацрт-законот за ...

ЗНМ ги достави забелешките за законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

Позитив.мк - 12.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија вчера до Министерството за информатичко општество и администрација доставија забелешки за нацрт – законот ...

Новинарските здруженија бараат 30 милиони евра за МРТ од буџетот на државата

Локално - 12.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија , Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија до Министерството за информатичко општество и администрација доставиле забелешки за нацрт-законот за ...

Новинарските здруженија бараат 30 милиони евра за МРТ од буџетот на државата

Либертас - 12.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија , Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија до Министерството за информатичко општество и администрација доставиле забелешки за нацрт-законот за ...

Заев: Можевме во МРТ да ја смениме целата гарнитура, но ќе ги почекаме реформите

Мета - 13.09.2017

„Можевме во МРТ политички да ја промениме целата гарнитура, како што бил трендот и претходно, но во време кога зборуваме за реформи, меѓу кои едни од најзначајните се медиумските реформи, тоа треба да се случи со реформите.

Доставени забелешките за Нацрт-законот за медиуми

Локално - 12.09.2017

Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија вчера до Министерството за информатичко општество и администрација доставија забелешки за Нацрт-законот за ...

Заев: Можевме во МРТ да ја смениме целата гарнитура, но ќе ги почекаме реформите

Либертас - 13.09.2017

„Можевме во МРТ политички да ја промениме целата гарнитура, како што бил трендот и претходно, но во време кога зборуваме за реформи, меѓу кои едни од најзначајните се медиумските реформи, тоа треба да се случи со реформите.

Заев: Можевме во МРТ да ја смениме целата гарнитура, но ќе ги почекаме реформите

Позитив.мк - 13.09.2017

„Можевме во МРТ политички да ја промениме целата гарнитура, како што бил трендот и претходно, но во време кога зборуваме за реформи, меѓу кои едни од најзначајните се медиумските реформи, тоа треба да се случи со реформите.