TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Право на азил поради промена на климата

Deutsche Welle - 09.11.2017

Милиони луѓе од светот веќе денес страдаат од последици на промена на климата. Нивниот број ќе расте. Безбедносните експерти предупредуваат од силни мигрантски бранови кон Европа. Дали е Германија подготвена на тоа? „Ако Европејците мислат дека ...

Промената на климата ќе донесе нови поголеми мигрантски бранови кон Европа?

Либертас - 09.11.2017

Милиони луѓе од светот веќе денес страдаат од последици на промена на климата. Нивниот број ќе расте. Безбедносните експерти предупредуваат од силни мигрантски бранови кон Европа. Дали е Германија подготвена на тоа, анализира Дојче веле .