Потребно е: За кора: 300 г мелен кекс, 100 г растопен путер. Фил од сирење: 400 г крем-сирење, 200 г маскарпоне-сирење, 150 г шеќер во прав, 1 лажиче екстракт од ванила, 150 мл полномасна павлака за шлаг.
Потребно е: За тесто: 230 г брашно, ¼ лажиче сол, 125 г путер, 60 г кисела павлака. За фил од сирење: 250 г козјо сирење, 80 г пршута, 3 јајца, 180 г кисела павлака, црн пипер. За песто-сос: ¾ шолји листови свеж босилек, 3 чешниња лук, 100 г ...
Кога сирењето стои во фрижидер, колку и да е добро затворен садот во кој го чуваме, сепак се случува со постојаното отворање сирењето да се исуши. Има еден трик кој ќе ви помогне сирењето подолго да остане свежо, а е евтин и брз.