TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Света великомаченица Варвара

Cooltura - 17.12.2017

Погубена од својот татко затоа што била христијанка. Еден од поголемите празници што нашиот народ ги празнува со домашни служби е и празникот на светата великомаченица Варвара. Повеќе села и топоними низ цела Македонија го носат нејзиното име што ...

Денеска е Св. Варвара

Вечер - 17.12.2017

Еден од поголемите празници што нашиот народ ги празнува со домашни служби е и празникот на светата великомаченичка Варвара. Обично се празнува со домашни служби, се вари пченка – за да се завари, да се затече жито во полето и во ...

Денеска е „женскиот Божиќ“- внимавајте кој ќе ви биде првиот гостин

Курир - 17.12.2017

Православните верници денеска го слават Варваринден или Варвинден, еден од поголемите христијански празници од зимскиот циклус, кој секогаш се паѓа на 4 декември, односно на 17 декември, по стариот календар.

Денеска е Св. Варвара:Сварете пченка за богат род и благосостојба

Сител - 17.12.2017

Еден од поголемите празници што нашиот народ ги празнува со домашни служби е и празникот на светата великомаченичка Варвара. Обично се празнува со домашни служби, се вари пченка – за да се завари, да се затече жито во полето и во амбарите.

Згответе го ова јадење за да го дочекате Божиќ во мир

Вечер - 16.12.2017

Таткото на оваа славна Христова следбеничка, којашто на млади години се вневести за Христа, се викаше Диоскор и беше познат според положбата и богатството во градот Илиопол Мисирски, а во верата беше незнабожец.

Денеска е Св. Варвара...

Н.Македонија - 17.12.2017

Денеска е Св. Варвара Еден од поголемите празници што нашиот народ ги празнува со домашни служби е и празникот на светата великомаченичка Варвара. Обично се празнува со домашни служби, се вари пченка – за да се завари, да се затече жито во полето и ...

Денеска е „женскиот Божиќ“- внимавајте кој ќе ви биде првиот гостин

Press24 - 17.12.2017

Православните верници денеска го слават Варваринден или Варвинден, еден од поголемите христијански празници од зимскиот циклус, кој секогаш се паѓа на 4 декември, односно на 17 декември, по стариот календар.

Денеска славиме еден од поголемите празници - сварете пченка за благосостојба во домот

Press24 - 17.12.2017

Еден од поголемите празници што нашиот народ ги празнува со домашни служби е и празникот на светата великомаченичка Варвара. Обично се празнува со домашни служби, се вари пченка – за да се завари, да се затече жито во полето и во амбарите.

Внимавајте кој ќе ви биде денеска првиот гостин: Денеска е „женскиот Божик“

Сител - 17.12.2017

Православните верници денеска го слават Варваринден или Варвинден, еден од поголемите христијански празници од зимскиот циклус, кој секогаш се паѓа на 4 декември, односно на 17 декември, по стариот календар.

Денеска славиме еден од поголемите празници – сварете пченка за благосостојба во домот

Маркукуле - 17.12.2017

Еден од поголемите празници што нашиот народ ги празнува со домашни служби е и празникот на светата великомаченичка Варвара. Обично се празнува со домашни служби, се вари пченка – за да се завари, да се затече жито во полето и во амбарите.

Денеска е „женскиот Божиќ“- внимавајте кој ќе ви биде првиот гостин

Пулс24 - 17.12.2017

Православните верници денеска го слават Варваринден или Варвинден, еден од поголемите христијански празници од зимскиот циклус, кој секогаш се паѓа на 4 декември, односно на 17 декември, по стариот календар.

Внимавајте кој ќе ви биде денеска првиот гостин: Денеска е „женскиот Божик“

Локално - 17.12.2017

Православните верници денеска го слават Варваринден или Варвинден, еден од поголемите христијански празници од зимскиот циклус, кој секогаш се паѓа на 4 декември, односно на 17 декември, по стариот календар.

Денеска е ЖЕНСКИ БОЖИЌ, внимавајте кој ќе ви дојде на гости!

Вечер - 17.12.2017

Православните верници денеска го слават Варваринден или Варвинден, еден од поголемите христијански празници од зимскиот циклус, кој секогаш се паѓа на 4 декември, односно на 17 декември, по стариот календар.

Внимавајте кој ќе ви биде денеска првиот гостин: Денеска е „женскиот Божик“ ВАРВАРА

МК News - 17.12.2017

Православните верници денеска го слават Варваринден или Варвинден, еден од поголемите христијански празници од зимскиот циклус, кој секогаш се паѓа на 4 декември, односно на 17 декември, по стариот календар.