TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На Антарктикот е пронајден 100-години стар овошен колач – тој бил совршен за јадење

Локално - 13.08.2017

Група истражувачи на Антарктикот неодамна откриле над 100-години стар колач кој бил сосема свеж и подготвен за јадење, пишува Мирор. Завиткан во хартија, стариот колачт бил во одлична состојба и со соодветен мирис.

Антарктик: Најден овошен колач стар 106 години

Слободен Печат - 13.08.2017

Научници од Нов Зеланд во оддалечена колиба на Антарктикот пронајдоа совршено зачуван 106 години стар овошен колач. Колачот, кој го меселе и печеле вредните британски слаткари „Хантли енд Палмерс“ е пронајден завиткан во оригинална хартија и сместен ...