TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бизнисот загрижен за несигурната иднина: Светските банки се селат од Лондон во Франкфурт

Фактор - 05.10.2017

Некои од најголемите банки во светот одлучија да изнајмат повеќе канцелариски простор во Франкфурт, зголемувајќи го влијанието на германскиот финансиски центар, пишува Ројтерс. Одлуката беше донесена по неколкумесечните преговори за Брегзит меѓу ...

Големите банки се селат од Лондон во Франкфурт поради Брегзит

Р.С.Европа - 05.10.2017

Голдман и Сакс, Морган Стенли, Џеј Пи Морган и Сити закупуваат деловен простор и го зголемуваат бројот на вработени во Франкфурт. Ова е дел од планот за вонредни ситуации во случај на Брегзит.

„Голдман Сакс“ го проширува своето седиште во Франкфурт

ТВ21 - 05.10.2017

Финансискиот гигант „Голдман Сакс“ соопшти дека склучил договор за закуп за нов канцелариски простор во Франкфурт, нагласувајќи дека се решил на ваквиот потег поради „се поголемата привлечност на германскиот финансиски центар“.

Голема преселба на банките од Лондон во Франкфурт поради брегзитот

Точка - 05.10.2017

Некои од најголемите банки во светот одлучија да го прошират канцеларискиот простор и да го зголемат бројот на вработени во Франкфурт така засилувајќи го финансискиот центар на Германија. Ова се случува по неколкумесечните преговори меѓу Велика ...

„Голдман Сакс“ го проширува своето седиште во Франкфурт

Телевизија Нова - 05.10.2017

Финансискиот гигант „Голдман Сакс“ соопшти дека склучил договор за закуп за нов канцелариски простор во Франкфурт, нагласувајќи дека се решил на ваквиот потег поради „се поголемата привлечност на германскиот финансиски центар“.

Банките од Лондон се селат во Франкфурт

Вечер - 06.10.2017

Некои од најголемите банки во светот одлучија да го прошират канцеларискиот простор и да го зголемат бројот на вработени во Франкфурт така засилувајќи го финансискиот центар на Германија. Ова се случува по неколкумесечните преговори меѓу Велика ...

„Голдман Сакс“ го проширува своето седиште во Франкфурт

А1 On - 05.10.2017

Финансискиот гигант „Голдман Сакс“ соопшти дека склучил договор за закуп за нов канцелариски простор во Франкфурт, нагласувајќи дека се решил на ваквиот потег поради „се поголемата привлечност на германскиот финансиски центар“.

Банките од Лондон поради Брегзит се селат во Франкфурт

Денар - 06.10.2017

Некои од најголемите банки во светот одлучија да го прошират канцеларискиот простор и да го зголемат бројот на вработени во Франкфурт така засилувајќи го финансискиот центар на Германија. Ова се случува по неколкумесечните преговори меѓу Велика ...

„Голдман Сакс“ го проширува своето седиште во Франкфурт

Локално - 05.10.2017

Финансискиот гигант „Голдман Сакс“ соопшти дека склучил договор за закуп за нов канцелариски простор во Франкфурт, нагласувајќи дека се решил на ваквиот потег поради „се поголемата привлечност на германскиот финансиски центар“.

Голема преселба на банките од Лондон во Франкфурт поради брегзитот

Банкарство.мк - 06.10.2017

Некои од најголемите банки во светот одлучија да го прошират канцеларискиот простор и да го зголемат бројот на вработени во Франкфурт така засилувајќи го финансискиот центар на Германија. Ова се случува по неколкумесечните преговори меѓу Велика ...

Голема преселба на банките од Лондон во Франкфурт поради брегзитот

Sky - 06.10.2017

Некои од најголемите банки во светот одлучија да го прошират канцеларискиот простор и да го зголемат бројот на вработени во Франкфурт така засилувајќи го финансискиот центар на Германија. Ова се случува по неколкумесечните преговори меѓу Велика ...