TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Економска соработка помеѓу Македонија и Турција – “Бизнис без политика“

ТВ21 - 20.04.2017

Дваесет турски компании од Измир се заинтересирани да инвестираат во Македонија. Турските бизнисмени најмногу се заинтересирани да вложат во областа на информатичката технологија и здравството.

Политичките случувања во Македонија и Турција не се пречка за економска соработка

Алсат-М - 20.04.2017

Политичката криза во земјава и референдумот во Турција не се пречка бизнисмените од двете земји да соработуваат, да инвестираат и отвораат работни места. Ова е ставот на дел од турските стопанственици кои од Измир дојдоа во Македонија за да ги ...

Турски бизнисмени заинтересирани за здравствениот сектор

+инфо - 20.04.2017

Претставници на турски здравствени компании изразија интерес за инвестирање во земјава. Политичката криза во Мaкедонија и периодот по референдумот во Турција не се пречка бизнисмените да соработуваат, изјавија турски и македонски бизнисмени денеска ...

Македонско- турски бизнис форум

А1 On - 20.12.2017

Турски компании – производители на текстил за домашна употреба, хотели и мебел денеска во Скопје ќе имаат директни средби со потенцијални македонски партнери за доработка и дистрибуција на производите.

Турски ИТ и здравствени компании заинтересирани за вложување во Македонија

Сител - 20.04.2017

Турски ИТ и компании од здравствениот сектор се заинтересирани за вложување во Македонија. Дваесетина фирми од Измир покрај што имаат интерес за вложување, во земјава се и за да побараат партнери со кои заеднички би настапувале на трети пазари.

Турски компании бараат деловни партнери во Македонија

МРТ - 20.04.2017

Турски компании бараат деловни партнери за бизнис во земјава. Велат, политичката криза не влијае на развојот на корпорациската соработка што е импулс за заеднички настап на трети пазари. Трговската размена достигнала 450 милиони евра.

Македонско-турски бизнис форум

Локално - 20.04.2017

– Стопанската комора на Македонија -Турција (МАТТО), Стопанската комора на Измир и Стопанската комора на Македонија, организираат Македонско-турски бизнис форум, што ќе се одржи денеска во Скопје.

Македонско-турски бизнис форум – нема пречки бизнисмените да соработуваат

Макфакс - 20.04.2017

Политичката криза во Мaкедонија и периодот по референдумот во Турција не се пречка бизнисмените да соработуваат. Ова е ставот на турски и македонски бизнисмени кои денеска учествуваа на Македонско-турскиот бизнис форум организиран од Стопанската ...

Македонско-турски бизнис форум

Сител - 26.07.2017

Околу 20 компании од Адијаман, источна Турција, денеска ќе имаат директни средби со македонски фирми на бизнис форум што го организира Стопанската комора на Македонија - Турција (МАТТО). Како што соопшти МАТТО, целта на посетата на ...

Македонско-турски бизнис форум

Канал5 - 26.07.2017

Околу 20 компании од Адијаман, источна Турција, денеска ќе имаат директни средби со македонски фирми на бизнис форум што го организира Стопанската комора на Македонија - Турција (МАТТО). Како што соопшти МАТТО, целта на посетата на ...

Македонско-турски бизнис форум – нема пречки бизнисмените да соработуваат

Точка - 20.04.2017

Политичката криза во Мaкедонија и периодот по референдумот во Турција не се пречка бизнисмените да соработуваат. Ова е ставот на турски и македонски бизнисмени кои денеска учествуваа на Македонско-турскиот бизнис форум организиран од Стопанската ...

Турски компании заинтересирани за проширување на своите бизниси и инвестиции во Македонија

Вечер - 20.04.2017

Турски компании од ИТ и здравствениот сектор на бизнис форумот ги разгледуваат можностите за соработка со македонски компании. Покрај потенцијалите за инвестирање, ги анализираат и можностите за заедничко учество во европски проекти и настап на ...

Македонско-турски бизнис форум

Вечер - 26.07.2017

Околу 20 компании од Адијаман, источна Турција, денеска ќе имаат директни средби со македонски фирми на бизнис форум што го организира Стопанската комора на Македонија - Турција (МАТТО). Како што соопшти МАТТО, целта на посетата на ...

Македонско-турски бизнис форум – соработката продолжува

Денар - 20.04.2017

Политичката криза во Мaкедонија и периодот по референдумот во Турција не се пречка бизнисмените да соработуваат. Ова е ставот на турски и македонски бизнисмени кои денеска учествуваа на Македонско-турскиот бизнис форум организиран од Стопанската ...

Македонско-турски бизнис форум- нема пречки бизнисмените да соработуваат

Курир - 20.04.2017

Компании од областите ИТ и здравство од Измир се заинтересирани за инвестиции во Македонија. Претставници на околу 20 фирми од Измирската трговска комора од ИКТ и здравствени кластери денеска на бизнис форум и средби со македонски компании членки на ...

Македонско-турски бизнис форум за поврзување на компаниите

Фактор - 20.04.2017

Компании од Македонија и Турција организирани преку МАТТО, Стопанската комора на Измир и Стопанската комора на Македонија, денеска во Скопјеќе го одржат Македонско-турскиот бизнис форум. На форумот ќе учествуваат компании од ...

Македонско – турски бизнис форум

Бизнис Инфо - 26.07.2017

Фото: Pixabay Околу 20 компании од Адијаман, источна Турција, денеска ќе имаат директни средби со македонски фирми на бизнис форум што го организира Стопанската комора на Македонија – Турција (МАТТО), јавува Миа.

Македонската и турската стопанска комора на бизнис форум во Скопје

Таратур - 20.04.2017

Стопанската комора на Македонија и Турција (МАТТО), Стопанската комора на Измир и Стопанската комора на Македонија, организираат Македонско-турски бизнис форум, што ќе се одржи денеска во Скопје.

Нема пречки бизнисмените од Македонија и Турција да соработуваат во ИТ и здравствениот сектор

Нетпрес - 20.04.2017

Компании од областите ИТ и здравство од Измир се заинтересирани за инвестиции во Македонија, беше истакнатп што посетата на претставници на дваесетина фирми од Измирската трговска комора од ИКТ и здравствени кластери во четврокот на бизнис форум и ...

Македонско-турски бизнис форум

Банкарство.мк - 26.07.2017

Околу 20 компании од Адијаман, источна Турција, денеска ќе имаат директни средби со македонски фирми на бизнис форум што го организира Стопанската комора на Македонија – Турција (МАТТО). Како што соопшти МАТТО, целта на посетата на ...

Постои простор за зголемување на трговијата меѓу Македонија и Турција...

Н.Македонија - 21.04.2017

Постои простор за зголемување на трговијата меѓу Македонија и Турција Компании од областите на информатичката технологија и здравството од Измир се заинтересирани за инвестиции во Македонија.