TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку ќе поевтинат германските дизели?

Deutsche Welle - 10.11.2017

Загадувачи на околината или технологија на иднината? Во Германија се води жестока дискусија околу дизел-автомобилите. Побарувачката за вакви возила опаѓа. Ќе паднат ли и цените и колку? Дизел-автомобилите и нивната иднина се тема која не пресушува, ...

Ќе се откаже ли Германија од дизелот?

Стандард - 09.11.2017

Најновите официјални податоци покажуваат дека помалку луѓе купуваат автомобил со дизел мотор. Во септември оваа година, продажбата на дизел автомобили се намалил за 21 отсто, а нивниот удел на пазарот во нови автомобили е само околу 1/3, пишува ДВ.