TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ИД ги повикува џихадистите од Албанија да напаѓаат за празниците...

Н.Македонија - 07.12.2017

Фанатиците на Исламската држава ја прогласија 2018-та за „крвава година“, повикувајќи ги своите приврзаници да извршат напади за време на претстојните празници. „Нова Македонија“ анализира какви безбедносни мерки презема нашата држава Заканите од ...

Светот помисли дека Исламската држава е мртва, но се раѓа нов калифат, и поблиску е од што мислиме

Точка - 07.12.2017

Способноста на терористите да наоѓаат луѓе слични на себе по целиот свет преку социјалните мрежи е без преседан и ѝ овозможува на Исламската држава да добие пристап до голем број на екстремисти.

На Балканот се вратиле 300 терористи на ИСИС (ВИДЕО)

МКД - 06.12.2017

Официјалните проценки на безбедносните служби на ЕУ и земјите од Западниот Балкан покажуваат дека, од појавата на ИСИС, на Блискиот Исток заминале да војуваат околу илјада луѓе од овие простори.

Исламската држава повикува на терористички напади во Албанија

iPortal - 07.12.2017

Исламската држава преку своите комуникациски канали ги повика своите поддржувачи во Албанија да организираат терористички напади за време на предстојните Божиќни и новогодишни празници. „Имаш доволно време да набавиш возило и да прегазиш луѓе во ...

300 борци на ИСИС се враќаат на Балканот (видео)

Кумановски м. - 06.12.2017

loading... Безбедносните служби на ЕУ и земјите на Балканот процениле дека по падот на Рака борците на ИСИС се враќаат во своите домови, а на Балкан ќе се вратат околу 300. Од илјадниците нив кои заминале да се борат за Исламската држава, 200 ...

Светот помисли дека Исламската држава е мртва, но се раѓа нов калифат, и поблиску е од што мислиме

Вечер - 07.12.2017

Способноста на терористите да наоѓаат луѓе слични на себе по целиот свет преку социјалните мрежи е без преседан и ѝ овозможува на Исламската држава да добие пристап до голем број на екстремисти.

На Балканот се вратиле 300 терористи на ИСИС

Тера - 07.12.2017

Официјалните проценки на безбедносните служби на ЕУ и земјите од Западниот Балкан покажуваат дека, од појавата на ИСИС, на Блискиот Исток заминале да војуваат околу илјада луѓе од овие простори.