TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мора да се намали употребата на антибиотици при одгледување стока

+инфо - 09.11.2017

Белото воденесто пилешко или големо бледо парче свинска кременадла не прошарана со бела маснотија е сигурен знак дека е полно со антибиотици и хормони Во момент, кога секоја година во светот речиси 700.000 лица умираат поради тоа што антибиотици не ...

Не им давајте антибиотик на децата во превентивни цели

Мама365 - 08.11.2017

Превентивното давање на антибиотик кај децата при првите знаци на настинка во никој случај не е препорачлива постапка. АНТИБИОТИКОТ НИКОГАШ НЕ СЕ ДАВА ПРЕВЕНТИВНО ! Причината за тоа е едноставна: превентивното користење на антибиотик не решава ...

Супербубачките ќе нé убијат пред климатските промени

365 - 08.11.2017

Дејм Сали Дејвис – главниот медицински офицер на Велика Британија, го предупреди светот дека отпорноста на антибиотици претставува смртна закана по човештвото уште во 2013 година. Како што вели таа, круцијалниот момент кога целиот свет почна да ...

Неопходно е намалување на употребата на антибиотици при одгледување стока

Либертас - 09.11.2017

Во момент, кога секоја година во светот речиси 700.000 лица умираат поради тоа што антибиотици не им помагаат, Светската здравствена организација објави нови насоки за употребата на антибиотици во месната индустрија.

Не им давајте антибиотик на децата во превентивни цели

Република - 08.11.2017

Превентивното давање на антибиотик кај децата при првите знаци на настинка во никој случај не е препорачлива постапка. Антибиотик никогаш не се дава превентивно! Причината за тоа е едноставна: превентивното користење на антибиотик не решава никаков ...

Неопходно е намалување на употребата на антибиотици при одгледување стока

Кумановски м. - 09.11.2017

loading... Во момент, кога секоја година во светот речиси 700.000 лица умираат поради тоа што антибиотици не им помагаат, Светската здравствена организација објави нови насоки за употребата на антибиотици во месната индустрија.