TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Манчевски: МИОА е пред сериозен процес на реформа на јавната администрација

А1 On - 26.09.2017

Во првите 100 дена Министерството за информатичко општество и администрација се соочи со огромни проблеми во делот на јавната администрација која во последните 10 години стана сервис за вработување партиски кадри поради што се претвори во неефикасна ...

На административците кои седат дома И земаат плата ќе им најдеме место по изборите, најави министерот Манчевски

Сакам да кажам - 26.09.2017

Лицата кои се вработени, земаат плата од државата, а седат дома, по изборите ќе им се најде место во државната администрација. Ова денес го кажа министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, кој даде отчет за сработеното во ...

Административците кои земаат плата, а седат дома ќе бидат прераспределени по изборите

Канал 77 - 26.09.2017

До крајот на годинава, електронскиот регистар во Министерството за информатичко општество и администрација треба да го даде одговорот, кој домашната јавност со години го бара – колава е точната бројка на вработени во јавната администрација.

Манчевски: МИОА е пред сериозен процес на реформа на јавната администрација

ТВ21 - 26.09.2017

Во првите 100 дена Министерството за информатичко општество и администрација се соочи со огромни проблеми во делот на јавната администрација која во последните 10 години стана сервис за вработување партиски кадри поради што се претвори во неефикасна ...

1.600-те административци што не одат на работа по изборите нема веќе да седат дома

+инфо - 26.09.2017

Манчевски рече дека МИОА е пред сериозен процес на реформа на јавната администрација. Во првите 100 дена Министерството за информатичко општество и администрација се соочи со огромни проблеми во делот на јавната администрација која во последните 10 ...

Манчевски: МИОА е пред сериозен процес на реформа на јавната администрација

Сител - 26.09.2017

Во првите 100 дена Министерството за информатичко општество и администрација се соочи со огромни проблеми во делот на јавната администрација која во последните 10 години стана сервис за вработување партиски кадри поради што се претвори во неефикасна ...

Манчевски: МИОА е пред сериозен процес на реформа на јавната администрација

Канал5 - 26.09.2017

Во првите 100 дена Министерството за информатичко општество и администрација се соочи со огромни проблеми во делот на јавната администрација која во последните 10 години стана сервис за вработување партиски кадри поради што се претвори во неефикасна ...

Манчевски: 1.600 административци што седат дома, ќе работат по изборите

Локално - 26.09.2017

Во првите 100 дена Министерството за информатичко општество и администрација се соочи со огромни проблеми во делот на јавната администрација која во последните 10 години стана сервис за вработување партиски кадри поради што се претвори во неефикасна ...

Манчевски: МИОА е пред сериозен процес на реформа на јавната администрација

Либертас - 26.09.2017

Во првите 100 дена Министерството за информатичко општество и администрација се соочи со огромни проблеми во делот на јавната администрација која во последните 10 години стана сервис за вработување партиски кадри поради што се претвори во неефикасна ...