TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Започна новиот циклус на Виртуелна берза

Бизнис Инфо - 07.12.2017

Од шести овој месец започнува новиот циклус на Виртуелната берза, соопштуваат од Македонска берза. Со цел поцелосно пресликување на реалното тргување преку Македонската берза на тргувањето што се реализира преку Виртуелната берза во овогодинешниот ...

Вкупна добивка од 9,3 милијарди денари остварија компаниите што котираат на Македонска берза

Бизнис Инфо - 07.12.2017

Фото: Pixabay Вкупните добивки на компаниите што котираат на Македонска берза, во периодот јануари – септември оваа година, достигнаа вредност од 9.349.412.307 денари, покажуваат податоците на Македонска берза.

Кој заработи, а кој прокнижи загуби од котираните друштва на Македонска берза

Денар - 07.12.2017

Македонската берза објави преглед на финансиските податоци на котираните друштва за периодот 01.01.-30.09.2017 година. Вкупните остварени добивки за периодот јануари-септември 2017 изнесува 9.349.412.307 денари и е намален во однос на лани истиот ...

Детален преглед на 103 компании од Македонската берза: Кој заработува најмногу пари во 2017 година?

еМагазин - 07.12.2017

Вкупна добивка од 8,6 милијарди денари оствариле компаниите што котираат на Македонската берза во периодот јануари-спетември, годинава, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога вкупната добивка изнесувала околу 9 милијарди ...

Граѓаните се свртеа кон „шопинг“ на берза

Слободен Печат - 06.12.2017

Имаме добар тренд на помал нето-одлив од домашниот кон надворешните пазари, вели директорот на Македонската берза, Иван Штеријев. Весна Дамчевска Се зголемува прометот на Македонската берза, а податоците покажуваат и дека се зголемува бројот на ...

Ќе има ли голема компанија со IPO на Македонска берза

Фактор - 06.12.2017

На светските берзи големите компании кои сакаат да привлечат пари од инвеститори излегуваат со IPO портфолио на акции, односно со иницијална јавна понуда за сите заинтересирани кои се подготвени да купат хартии од вредност и на тој начин да ...

Странските инвеститори повеќе продаваат отколку што купуваат акции на Македонската берза

еМагазин - 06.12.2017

Странските инвеститори повеќе продавале отколку што купувале акции на Македонската берза во текот на ноември, годинава, покажуваат најновите податоци на берзата. Имено, странските физички лица учествуваат со 0,39 отсто во купувањето акции, а 0,91 ...

Македонска берза: Пет акции со најголем пораст во ноември

еМагазин - 06.12.2017

Македонската берза ги објави најновите подтоци за тргувањето во текот на ноември, годинава од кои може да се види дека најголем пораст на вредносата во однос на октомври оствариле акциите на Јака 80 Радовиш, Централно кооперативна банка, ТТК банка, ...

Се враќа довербата на македонската берза

Сител - 05.12.2017

Се враќа довербата во македоската берза. Се повеќе странски инвеститори, како и физички лица купуваат акции од котираните компании. Заклучно се ноември вкупниот промет изнесува 72,5 милиони евра, што во однос на мината година е пораст за речиси 65%.

Се зголемува бројот на инвеститори на Македонската берза

МРТ - 05.12.2017

Со нова апликација до полесно тргување на Македонската берза. Преку неа клиентите ќе можат електронски да ги праќаат налозите и да имаат увид. Од Македонската берза велат дека податоците покажуваат раст на прометот.

Нова апликација на Македонска берза

+инфо - 05.12.2017

Со оваа апликација се заменува традиционалниот начин на тргнување со кој клиентите мораа да одат кај брокерските куќи за да ги потпишуваат налозите. Апликацијата eTrader е новата електронска алатка на Македонската берза наменета за крајните ...

Се зголемува бројот на физички лица кои купуваат на Македонската берза...

Н.Македонија - 05.12.2017

Се зголемува бројот на физички лица кои купуваат на Македонската берза Се зголемува бројот на физички лица кои тргнуваат на Македонската берза. Статистичките податоци од Берзата покажуваат дека има зголемување на учеството на физички лица во ...

Македонска берза со апликација за брзо и лесно тргување

Фактор - 05.12.2017

eTrader е апликација наменета за крајните корисници (клиентите на брокерската куќа) која овозможува следење на тргувањето во реално време, праќање електронски налози до брокерите и комплетен увид во тргувањетокое е извршено преку брокерската куќа.

Нова апликација за тргување на Македонска берза

еМагазин - 05.12.2017

Апликацијата eTrader е новата електронска алатка на Македонската берза наменета за крајните корисници со која отсега тие ќе може преку интернет да го следат тргнувањето и својата финансиска состојба.

Се повеќе граѓани купуваат на Македонската берза

+инфо - 05.12.2017

Позитивен тренд се бележи и кај бројот на странски купувачи во однос на бројот на странски продавачи. Се зголемува бројот на физички лица кои тргнуваат на Македонската берза. Статистичките податоци од Берзата покажуваат дека има зголемување на ...

Нова апликација на Македонска берза за клиентите на брокерските куќи

Академик - 05.12.2017

Апликацијата eTrader е наменета за крајните корисници (клиентите на брокерската куќа) и овозможува праќање електронски налози до брокерите и комплетен увид во тргувањето кое е извршено преку брокерската куќа.

Нова апликација на Македонска берза за крајните корисници

Сител - 05.12.2017

Апликацијата eTrader е новата електронска алатка на Македонската берза наменета за крајните корисници со која отсега тие ќе може преку интернет да го следат тргнувањето и својата финансиска состојба.

Физичките лица се поприсутни на Македонската берза

еМагазин - 05.12.2017

Се зголемува бројот на физички лица кои тргнуваат на Македонската берза. Статистичките податоци од Берзата покажуваат дека има зголемување на учеството на физички лица во куповната страна на прометот.

eTrader - Нова апликација на Македонска берза за клиентите на брокерските куќи

Банкарство.мк - 05.12.2017

Апликацијата eTrader е наменета за крајните корисници (клиентите на брокерската куќа) и овозможува праќање електронски налози до брокерите и комплетен увид во тргувањето кое е извршено преку брокерската куќа.

Нова апликација на Македонска берза за крајните корисници

А1 On - 05.12.2017

Апликацијата eTrader е новата електронска алатка на Македонската берза наменета за крајните корисници со која отсега тие ќе може преку интернет да го следат тргнувањето и својата финансиска состојба.

Македонска берза со апликација за брзо и лесно тргување

МРТ - 05.12.2017

Презентирана новата апликација Е-трговец, преку која клиентите ќе можат електронски да ги праќаат налозите и да имаат увид во тргувањето. Се олеснува тргувањето на Македонската берза. Презентирана новата апликација Е-трговец, преку која клиентите ќе ...

Се зголемува бројот на физички лица кои купуваат на Македонската берза

А1 On - 05.12.2017

Се зголемува бројот на физички лица кои тргнуваат на Македонската берза. Статистичките податоци од Берзата покажуваат дека има зголемување на учеството на физички лица во куповната страна на прометот.

Нова апликација на Македонска берза за крајните корисници

Шеталиште - 05.12.2017

Апликацијата eTrader е новата електронска алатка на Македонската берза наменета за крајните корисници со која отсега тие ќе може преку интернет да го следат тргнувањето и својата финансиска состојба.

Се зголемува бројот на физички лица кои купуваат на Македонската берза

24 Вести - 05.12.2017

Се зголемува бројот на физички лица кои тргнуваат на македонската берза. Статистичките податоци од берзата покажуваат дека има зголемување на учеството на физички лица во куповната страна на прометот.

Се зголемува бројот на физички лица кои купуваат на Македонската берза

Слободен Печат - 05.12.2017

Се зголемува бројот на физички лица кои тргнуваат на Македонската берза. Статистичките податоци од Берзата покажуваат дека има зголемување на учеството на физички лица во куповната страна на прометот.

Македонска берза ја претстави апликацијата за тргување eTrader

Иновативност - 05.12.2017

Апликацијата eTrader е новата електронска алатка на Македонската берза наменета за крајните корисници со која отсега тие ќе може преку интернет да го следат тргнувањето и својата финансиска состојба.

Се зголемува бројот на физички лица кои купуваат на Македонската берза

Кумановски м. - 05.12.2017

loading... Се зголемува бројот на физички лица кои тргнуваат на Македонската берза. Статистичките податоци од Берзата покажуваат дека има зголемување на учеството на физички лица во куповната страна на прометот.

Се зголемува бројот на физички лица кои купуваат на Македонската берза

Скопје инфо - 05.12.2017

Се зголемува бројот на физички лица кои тргнуваат на Македонската берза. Статистичките податоци од Берзата покажуваат дека има зголемување на учеството на физички лица во куповната страна на прометот.

Се зголемува бројот на физички лица кои купуваат на Македонската берза

Шеталиште - 05.12.2017

Се зголемува бројот на физички лица кои тргнуваат на Македонската берза. Статистичките податоци од Берзата покажуваат дека има зголемување на учеството на физички лица во куповната страна на прометот.

Се зголемува бројот на физички лица кои купуваат на Македонската берза

Канал 77 - 05.12.2017

Се зголемува бројот на физички лица кои тргнуваат на Македонската берза. Статистичките податоци од Берзата покажуваат дека има зголемување на учеството на физички лица во куповната страна на прометот.