TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Lotus конечно оствари профит

Авто Плус - 12.08.2017

Резултатите од британскиот бренд за спортски автомобили, Lotus, покажуваат дека компанијата конечно успеа да оствари профит. Ова се случи изминатата финансиска година и се должи на лансирањето на ограничени серии и специјални верзии на нови модели.

Lotus постигна фантастична продажба – и конечно профит

Automedia - 11.08.2017

Шесткратно зголемување на продажбата во Северна Америка и плус од 60% во Европа. Постојаното лансирање специјални серии модели на Lotus и чепкањето по постоечките модели ги донесе посакуваните резултати. Lotus е марката што се бара.