TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Историска изложба за правата американска мисионерка

Алфа - 06.10.2017

Мери Метјус е првата американска мисионерка која што со својата едукативна работа и помагање на локалното население, ги одбележа почетоците на американско- македонските односи. Мери Метјус е првата американска мисионерка која што со својата ...

Изложба за американската мисионерка Мери Метјуз вечерва во Завод и Музеј Битола

Шеталиште - 05.10.2017

Вечерва со почеток од 18 часот во малата сала во Завод Музеј Битола ќе биде отворена изложбата посветена на американската мисионерка, Мери Метјус која Битола ја сакала како свој дом. Пеги Хенсон, внуката на Мери Метјус е организатор на изложбата ...