TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ватикан прекинува со продажба на цигари

Р.С.Европа - 09.11.2017

Ватикан денеска соопшти дека веќе нема да продава цигари во своите фри-шопови и во супермаркетот, со што се откажува од годишна добивка која се проценува на 10 милиони евра. Ватикан соопшти дека Папата Франциск ја донел таа одлука затоа што „Светата ...

Папата забрани продажба на цигари во Ватикан

Макфакс - 09.11.2017

Ватикан денеска соопшти дека повеќе нема да се продаваат цигари во фри-шопот и во супермаркетот со што ќе се откаже од годишен профит од околу 10 милиони евра. Поглаварот на римокатоличката црква, папата Франциск наведе дека ваквата одлука ја донел ...

Папата забрани од идната година продажба на цигари на територијата на Ватикан

+инфо - 09.11.2017

На територијата на Ватикан цигарите се продаваат по значително пониски цени од оние во Италија. Службениците може да купуваат по пет штеки месечно. Папата Франциско издал наредба за прекин на продажбата на цигари на територијата на Ватикан од идната ...

Папата до верниците: Подигнете ги срцата, а не телефоните, мисата не е претстава

МКД - 08.11.2017

Папата Франциско ги критикуваше верниците, свештениците и епископите кои фотографираат за време на мисата, велејќи дека треба да се фокусираат на Бога, а не на телефоните. „Свештеникот вели: ‘Подигнете ги вашите срца’.

Папата ги критикува верниците: Оставете ги телефоните, мисата не е спектакл

Макфакс - 08.11.2017

Поглаварот на Римокатоличката црква, папата Франциск, ги критикуваше верниците кои не можат да се воздржат од употреба на мобилни телефони за време на мисите. Папата рече дека бил тажен кога гледал дека верниците употребуваат мобилни телефони за ...

Папата кон верниците: Спуштете ги телефоните, мисата не е претстава

Канал5 - 08.11.2017

Папата Франциск ги критикуваше верниците, свештениците и бискупите кои прават фотографии во текот на мисата, изјавувајќи дека би требало да се фокусираат на Бога, наместо на телефоните. „Свештеникот вика ’издигнете ги своите срца’.

Папата до верниците и свештениците: Спуштете ги телефоните, мисата на е претстава

Макфакс - 08.11.2017

Папата Франциск ги критикуваше верниците, свештениците и бискупите кои фотографираат додека траат мисите, велејќи дека би требало да се фокусираат на Господ, наместо на мобилните телефони. „Свештеникот вели: ‘Издигнете ги своите срца’.

Папата забрани продажба на цигари во Ватикан

Вечер - 09.11.2017

Ватикан денеска соопшти дека повеќе нема да се продаваат цигари во фри-шопот и во супермаркетот со што ќе се откаже од годишен профит од околу 10 милиони евра. Поглаварот на римокатоличката црква, папата Франциск наведе дека ваквата одлука ја донел ...

Папата забрани продажба на цигари на територијата на Ватикан од идната година...

Н.Македонија - 09.11.2017

Папата забрани продажба на цигари на територијата на Ватикан од идната година Папата Фанциско издал наредба за прекин на продажбата на цигари на територијата на Ватикан од идната година поради опасности за здравјето за пушачите.

Папата ги критикува верниците: Оставете ги телефоните, мисата не е спектакл

Кајгана - 09.11.2017

Поглаварот на Римокатоличката црква, папата Франциско, ги критикуваше верниците кои не можат да се воздржат од употреба на мобилни телефони за време на мисите. Папата рече дека бил тажен кога гледал дека верниците употребуваат мобилни телефони за ...

Папата до верниците и свештениците: Спуштете ги телефоните, мисата на е претстава

Точка - 08.11.2017

Папата Франциск ги критикуваше верниците, свештениците и бискупите кои фотографираат додека траат мисите, велејќи дека би требало да се фокусираат на Господ, наместо на мобилните телефони. „Свештеникот вели: ‘Издигнете ги своите срца’.

Папата забрани продажба на цигари во Ватикан

Скопје24 - 09.11.2017

Ватикан денеска соопшти дека повеќе нема да се продаваат цигари во фри-шопот и во супермаркетот со што ќе се откаже од годишен профит од околу 10 милиони евра. Поглаварот на римокатоличката црква, папата Франциск наведе дека ваквата одлука ја донел ...

Папата ги критикува верниците: Оставете ги телефоните, мисата не е спектакл

Канал 77 - 09.11.2017

Поглаварот на Римокатоличката црква, папата Франциск, ги критикуваше верниците кои не можат да се воздржат од употреба на мобилни телефони за време на мисите. Папата рече дека бил тажен кога гледал дека верниците употребуваат мобилни телефони за ...

Папата до верниците и свештениците: Спуштете ги телефоните, мисата на е претстава

Sky - 08.11.2017

Папата Франциско ги критикуваше верниците, свештениците и бискупите што фотографираат додека траат мисите велејќи дека би требало да се фокусираат на Господ наместо на мобилните телефоните. „Свештеникот вели: ‘Издигнете ги своите срца’.

Папата забрани продажба на цигари во Ватикан

Точка - 10.11.2017

Ватикан денеска соопшти дека повеќе нема да се продаваат цигари во фри-шопот и во супермаркетот со што ќе се откаже од годишен профит од околу 10 милиони евра. Поглаварот на римокатоличката црква, папата Франциск, наведе дека ваквата одлука ја донел ...

Забранета продажбата на цигари во Ватикан

Денар - 10.11.2017

Ватикан денеска соопшти дека повеќе нема да се продаваат цигари во фри-шопот и во супермаркетот со што ќе се откаже од годишен профит од околу 10 милиони евра. Поглаварот на римокатоличката црква, папата Франциск, наведе дека ваквата одлука ја донел ...