TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лустрираните задоволни од одлуката на Вишиот управен суд

Телма - 11.01.2017

Лустрираните, чии предмети Управниот суд ги поништи во април минатата година, се задоволни од одлуката на Вишиот управен суд, кој, пак, деновиве го потврди поништувањето со тоа што ги одби жалбите на Комисијата за лустрација.

Поништена лустрацијата и на писателот и поранешен амбасадор Трајан Петровски

24 Вести - 11.01.2017

Вишиот Управен суд ја поништи лустрацијата на писателот и поранешен амбасадор во Турција, Трајан Петровски. Овој суд на 12 декември минатата година донел решение со кое жалбата на Комисијата за верификација на фактите, против пресудите поништени од ...

Жртвите на Томе Аџиев се уште жигосани

А1 On - 11.01.2017

Вишиот управен суд поништи пресуди на Комисијата за верификација на факти. Судиите заклучиле дека одлуките на Лустрациска се поништуваат поради погрешно и нецелосно утврдена фактичка состојба. Но Томе Аџиев си тера по свое.

Поништена лустрацијата и на писателот и поранешен амбасадор Трајан Петровски

Локално - 11.01.2017

Вишиот Управен суд ја поништи лустрацијата на писателот и поранешен амбасадор во Турција, Трајан Петровски, информира 24Вести. Овој суд на 12 декември минатата година донел решение со кое жалбата на Комисијата за верификација на фактите, против ...

Жртвите на Томе Аџиев се уште жигосани

Репортер - 11.01.2017

Вишиот управен суд поништи пресуди на Комисијата за верификација на факти. Судиите заклучиле дека одлуките на Лустрациска се поништуваат поради погрешно и нецелосно утврдена фактичка состојба. Но Томе Аџиев си тера по свое.

Колапс на лустрацијата: Поништени уште две лустрации

24 Вести - 10.01.2017

Паднаа лустрациите на поранешниот јавен обвинител Јован Трпеноски и на писателот Божин Павловски. Вишиот управен суд ги поништи одлуките на Комисијата за лустрација, а деновиве и Трпеноски и Павловски ги добиле решенијата.

Вишиот управен суд го потврди поништувањето на лустрациите на 12 лица

Телма - 10.01.2017

Вишиот управен суд ги одби жалбите на Комисијата за лустрација со што го потврди поништувањето на лустрациите од страна на Управниот суд, за дванаесетмина лустрирани меѓу кои се и писателот Божин Павловски, новинарката Јадранка Костова и Сиљан ...

Судот ја поништил одлуката за лустрација на писателот и академик Божин Павловски

МКД - 10.01.2017

Вишиот управен суд на Република Македонија на 12.12.2016 година ја поништил одлуката за лустрација на академик Божин Павловски на Комисијата за верификација на фактите. Во образложението на судот се наведува дека „одлуката на Комисијата за ...

СДСМ: Поништената лустрација на Божин Павловски потврдува дека Груевски е креаторот

А1 On - 10.01.2017

„Поништувањето на лустрацијата на академик Божин Павловски од страна на Вишиот управен суд потврди дека Никола Груевски е креатор на лустрацијата. Се потврдија предупредувањата на СДСМ и демократската јавност во Македонија дека во државава се ...

Паднаа одлуките за лустрација на Јован Трпеноски и Божин Павловски

Нова ТВ - 10.01.2017

Вишиот управен суд ги поништи одлуките на Лустрациската комисија за поранешниот јавен обвинител Јован Трпеноски и писателот Божин Павловски, пренесе 24 Вести . Трпеноски вели лустрацијата бсе користела за пресметка со неистомислениците.

Управниот суд ја поништи одлуката за лустрација на Божин Павловски

Канал5 - 10.01.2017

Вишиот управен суд на Македонија на ја поништи одлуката за лустрација на академик Божин Павловски од страна на комисијата за верификација на фактите. Официјално потврдија денеска од клубот Матица македонска.

СДСМ: Поништената лустрација на Божин Павловски потврдува дека Груевски е креаторот

Локално - 10.01.2017

„Поништувањето на лустрацијата на академик Божин Павловски од страна на Вишиот управен суд потврди дека Никола Груевски е креатор на лустрацијата. Се потврдија предупредувањата на СДСМ и демократската јавност во Македонија дека во државава се ...

Поништена одлуката за лустрација на Божин Павловски

Репортер - 10.01.2017

Вишиот управен суд на 12 декември година ја поништи одлуката за лустрација на академик Божин Павловски на Комисијата за верификација на фактите. Во образложението на судот се наведува дека „одлуката на Комисијата за лустрација на Божин Павловски се ...

СДСМ: Поништената лустрација на Божин Павловски потврди дека Груевски е креаторот

+инфо - 10.01.2017

Груевски мора да ја понесе одговорноста за овие злодела врз граѓаните, смета СДСМ. СДСМ смета дека поништувањето на лустрацијата на академик Божин Павловски од страна на Вишиот управен суд потврди дека Никола Груевски е креатор на лустрацијата.

Поништена одлуката за лустрација на Божин Павловски

Слободен Печат - 10.01.2017

Вишиот управен суд на 12 декември година ја поништи одлуката за лустрација на академик Божин Павловски на Комисијата за верификација на фактите. Во образложението на судот се наведува дека „одлуката на Комисијата за лустрација на Божин Павловски се ...

СДСМ: Груевски да понесе одговорност за лустрацијата

Фокус - 10.01.2017

Поништувањето на лустрацијата на академик Божин Павловски од страна на Вишиот управен суд потврди дека Никола Груевски е креатор на лустрацијата, реагираат од СДСМ. -Се потврдија предупредувањата на СДСМ и демократската јавност во Македонија дека во ...

ОДЛУКА НА ВИШИОТ УПРАВЕН СУД: Поништена лустрацијата на академикот Божин Павловски

Телеграф - 10.01.2017

Во образложението на судот било наведено дека одлуката на Комисијата за лустрација на Божин Павловски се поништува поради погрешно и нецелосно утврдена фактичка состојба Вишиот управен суд на Република Македонија на 12.12.2016 година ја поништи ...

СДСМ: Поништената лустрација на Божин Павловски потврдува дека Груевски е креаторот

Репортер - 10.01.2017

„Поништувањето на лустрацијата на академик Божин Павловски од страна на Вишиот управен суд потврди дека Никола Груевски е креатор на лустрацијата. Се потврдија предупредувањата на СДСМ и демократската јавност во Македонија дека во државава се ...

СДСМ: Поништената лустрација на Божин Павловски потврдува дека Груевски е креаторот

Стандард - 10.01.2017

„Поништувањето на лустрацијата на академик Божин Павловски од страна на Вишиот управен суд потврди дека Никола Груевски е креатор на лустрацијата. Се потврдија предупредувањата на СДСМ и демократската јавност во Македонија дека во државава се ...

Никола Груевски е креатор на лустрацијата

24 Вести - 10.01.2017

Поништената лустрација на Божин Павловски потврдува дека Груевски е креаторот Поништувањето на лустрација на академик Божин Павловски од страна на Вишиот управен суд потврди дека Никола Груевски е креатор на лустрацијата.