TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Брод кој сам ја произведува потребната енергија тргна на 6-годишно патување

Smartportal - 17.07.2017

Еве една вест која е позитивна најава за иднината – брод тргна на 6 годишно патување, во кое нема воопшто да ја загади околината и згора на тоа, сам ќе го произведува потребното гориво. Бродот веќе тргна од Париз претходната сабота, а целиот проект ...

Брод кој сам се снабдува со енергија тргна на пат околу светот

Иновативност - 17.07.2017

Бродот кој сам произведува енергија за работа тргна од Париз на шестгодишно патување околу светот, а проектантите се надеваат дека тој ќе биде модел за идните пловила кои ќе работат без емисии на штетни гасови Бродот кој сам произведува енергија ...