TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Осаменост – болест посериозна од пушењето и дебелината

Кајгана - 09.11.2017

Осаменоста е болест потешка и поштетна од зависноста од цигари или од дебелината, предупредуваат научниците. Епидемија на осаменост Модерната медицина и помага на се поголемиот број на луѓе да живеат долг и здрав живот повеќе од било кога, но новите ...

Епедимија за која премалку се зборува

Република - 09.11.2017

Модерната медицина им помага на се поголем број луѓе да живеат долг и здрав живот, но новите истражувања покажуваат дека расте социјалната изолција која се смета еднакво штетна по здравјето, како што е пушењето цигари или дебелината.

Самотијата е најтешката болест!

Кумановски м. - 09.11.2017

loading... Самотијата е болест потешка и поштетна од зависноста од пушењето или гојазноста, предупредуваат научниците. Според научниците, во 2010 година околу 35% од луѓето постари од 45 години биле хронично осамени, а само деценија претходно, ...

Осаменоста е сериозна болест, потешка од зависност и од гојазност

Локално - 08.11.2017

Осаменоста е болест потешка и поштетна од зависноста од пушење или гојазност, предупредуваат научниците. Епидемија на осаменост Модерната медицина им помага на се поголем број луѓе да живеат подолго и поздраво отколку кога било до сега, но новите ...