TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали ЕУ ја губи привлечноста за македонските граѓани?

Deutsche Welle - 17.02.2017

Мнозинството македонски граѓани од членството во ЕУ очекуваат пред сѐ економски придобивки и материјална благосостојба. Многу помал број во поддршката гледаат шанса за зајакнување на демократијата и стабилност на земјата Уште од самите почетоци на ...

Анкета на ИДСЦС: ЕУ сѐ понепопуларна поради името, Русија е подобар сојузник од САД

МКД - 17.02.2017

Околу четвртина од граѓаните (26,2%) сметаат дека ЕУ би била најдобриот странски сојузник на Македонија, 25% од населението сметаат дека тоа би била Русија, додека за 17,5% од граѓаните, САД е претпочитан сојузник, покажуваат податоците од анализата ...

Социетас цивилис: Опаѓа поддршката за ЕУ, расте евроскептицизмот

Алсат-М - 17.02.2017

Анализата што ја направил Институтот за демократија Социетас цивилис со поддршка од фондацијата Конрад Аденауер покажува пад на поддршката за членство на земјава во Европската унија. Таа е сè уште на високи 77 проценти, но е пониска од претходните ...

Анкета на Фондацијата Конрад Аденауер: Македонците се вртат кон Русија

+инфо - 17.02.2017

Албанците ги поддржуваат ЕУ и САД, а Македонците се повеќе „се крстат“ на Русија Околу четвртина од граѓаните (26,2отсто) сметаат дека ЕУ би била најдобриот странски сојузник на Македонија, 25 отсто од населението сметаат дека тоа би била Русија, ...

Опаѓа поддршката за членство во ЕУ  – Македонците ја поддржуваат Русија, Албанците ЕУ и САД

ТВ21 - 17.02.2017

Дури 77 проценти од граѓаните на Македонија сакаат државата да влезе во Европската унија, покажува анализата на Социетас Цивилис. Сепак, она што може да се забележи во оваа анализа направена во период од 2014 до 2016 година, поддршката има тренд на ...

ИДСЦС: 77 отсто од граѓаните се за влез на Македонија во ЕУ

Мета - 17.02.2017

Доколку следната недела се одржи референдум за влез на Македонија во Европската Унија, за влез би гласале 77 отсто од граѓаните, а против 17 отсто, покажува анкетата спроведена во ноември минатата година од Институтот за демократија „Социетас ...

Поддршката за членство во ЕУ во Македонија намалена на 77 отсто

еМагазин - 17.02.2017

Повеќегодишниот опаѓачки тренд на поддршката за членство во Европската унија во Македонија продолжува и во 2016 година, но сѐ уште изнесува високи 77 проценти, покажуваат податоците од анкетата на јавното мислење спроведена од Институтот за ...

ИДСЦС: 77 отсто од граѓаните сакаат влез на Македонија во ЕУ

Радио МОФ - 17.02.2017

Доколку следната недела се одржи референдум за влез на Македонија во Европската Унија, за влез би гласале 77 отсто од граѓаните, а против 17 отсто, покажува анкетата спроведена во ноември минатата година од Институтот за демократија „Социетас ...

Поддршката за членство на Македонија во ЕУ намалена на 77 отсто

Lider - 17.02.2017

Повеќегодишниот опаѓачки тренд на поддршката за членство во Европската унија во Македонија продолжува и во 2016 година, но сѐ уште изнесува високи 77 проценти, покажуваат податоците од анкетата на јавното мислење спроведена од Институтот за ...

ИДСЦС: 77 отсто од граѓаните се за влез на Македонија во ЕУ

Репортер - 17.02.2017

Доколку следната недела се одржи референдум за влез на Македонија во Европската Унија, за влез би гласале 77 отсто од граѓаните, а против 17 отсто, покажува анкетата спроведена во ноември минатата година од Институтот за демократија „Социетас ...

Поддршката за членство во ЕУ во Македонија намалена на 77 отсто

А1 On - 17.02.2017

Повеќегодишниот опаѓачки тренд на поддршката за членство во Европската унија во Македонија продолжува и во 2016 година, но сѐ уште изнесува високи 77 проценти, покажуваат податоците од анкетата на јавното мислење спроведена од Институтот за ...

77 отсто од граѓаните на Македонија се за влез во ЕУ

Слободен Печат - 17.02.2017

Доколку следната недела се одржи референдум за влез на Македонија во Европската Унија, за влез би гласале 77 отсто од граѓаните, а против 17 отсто, покажува анкетата спроведена во ноември минатата година од Институтот за демократија „Социетас ...

Поддршката за членство во ЕУ во Македонија намалена на 77 отсто

Локално - 17.02.2017

Повеќегодишниот опаѓачки тренд на поддршката за членство во Европската унија во Македонија продолжува и во 2016 година, но сѐ уште изнесува високи 77 проценти, покажуваат податоците од анкетата на јавното мислење спроведена од Институтот за ...

Поддршката за членство во ЕУ во Македонија намалена на 77 отсто

Телевизија Нова - 17.02.2017

Повеќегодишниот опаѓачки тренд на поддршката за членство во Европската унија во Македонија продолжува и во 2016 година, но сѐ уште изнесува високи 77 проценти, покажуваат податоците од анкетата на јавното мислење спроведена од Институтот за ...

Поддршката за членство во ЕУ намалена на 77 отсто...

Н.Македонија - 17.02.2017

Поддршката за членство во ЕУ намалена на 77 отсто Повеќегодишниот опаѓачки тренд на поддршката за членство во Европската Унија во Македонија продолжува и во 2016 година, но сѐ уште изнесува високи 77 проценти, покажуваат податоците од анкетата на ...

Намалена поддршката за членство во ЕУ

Р.С.Европа - 17.02.2017

Повеќегодишниот опаѓачки тренд на поддршката за членство во Европската унија во Македонија продолжува и во 2016 година, но сѐ уште изнесува високи 77 проценти, покажуваат податоците од анкетата на јавното мислење спроведена од Институтот за ...

ИДСЦС: Поддршката за влез на Македонија во ЕУ е 77-отсто

Стандард - 17.02.2017

Aнкетата на јавното мислење спроведена од Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ во соработка со фондацијата Конрад Аденауер покажува дека повеќегодишниот опаѓачки тренд на поддршка за членство во Европската Унија во Македонија продолжува и во ...

Поддршката за членство во ЕУ на Македонија намалена на 77 отсто

Телеграф - 17.02.2017

Клучен фактор на постепениот пад на поддршката за членство во ЕУ се идентитетските импликации кои произлегуваат од спорот со Грција околу името. Не станува збор за евроскептична енергија, бидејќи ако се тргне спорот за името тогаш поддршката ...