TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стоечки овации за актерската екипа на Камерниот театар 55 од Сараево

OhridNews - 16.07.2017

Со култната претставата „Жаба“ во изведба на Камерниот театар 55 од Сараево, синоќа на сцената во предворјето на црквата Св. Софија, започна драмскиот дел од фестивалот „Охридско лето“. Претставата работена според текст на Дубравко Михановиќ, во ...

Ефектен старт на драмскиот блок на „Охридско лето”

+инфо - 16.07.2017

Претстaвата „Жаба“ е психолошка драма која се занимава со случувањата во едно постранзициско општество, актуелна тема во сите делови СФРЈ. Со култната претставата „Жаба“ во изведба на Камерниот театар 55 од Сараево, синоќа на сцената во предворјето ...