TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Петиција за „Диво Насеље“ – Експертите скептични дека е можна меѓународна истрага

ТВ21 - 10.11.2017

Со петиција чија цел е собирање на 10 илјади потписи, се бара меѓународно разгледување на случајот „Диво Насеље“. Но, експертите по меѓународно право се скептични. Според професорот Мерсел Биљали, петицијата до Меѓународниот суд за правда би била ...

Владата прифаќа меѓународна истрага за случајот „Диво Насеље“

Р.С.Европа - 10.11.2017

Премиерот Зоран Заев изјави денеска дека меѓународната заедница е информирана и се бараат начини за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности поврзани со настаните во кумановската „Дива населба“ на 9 и 10 мај 2015 година.

Владата прифаќа меѓународна истрага за „Дива населба“

Сител - 10.11.2017

Владата е согласна да биде отворена меѓународна истрага за случајот „Дива населба“. Премиерот Зоран Заев вели дека е информирана меѓународната заедница и оти се бараат начини за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности ...

Владата бара начин да оформи меѓународна истрага за случајот „Диво Насеље“

Вечер - 10.11.2017

Владата бара начин да оформи меѓународна истрага за случајот „Диво Насеље“. Премиерот Зоран Заев, на новинарско прашање во врска со најавите за меѓународна истрага во овој случај, одговори дека засега се инфорирани претставниците на Меѓународната ...

Премиерот согласен да се отвори меѓународна истрага за Диво Насеље, за да не останат неразјаснети дилеми

Фокус - 10.11.2017

Владата е согласна за случајот во Диво насење, за кој осуммина обвинети беа осудени на доживотна затворска казна, да биде отворена меѓународна истрага. Како што изјави денеска премиерот, Зоран Заев, со истрага во која би биле вклучени надворешни ...

Се бараат начини за меѓународна истрага за „Диво насеље“, потврди Заев

Мета - 10.11.2017

Владата и претставници на меѓународната заедница бараат начин за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности поврзани со настаните во кумановско Диво Насеље од 9 и 10 мај 2015 година, потврди премиерот Зоран Заев на денешната ...

Детална листа: Кои се 219. вработени во Министерството за информатичко општество и администрација?

еМагазин - 07.12.2017

Како дел од акцијата за зголемување на транспаретноста на Владата, Министерството за информатичко општество и администрација објави листа на сите вработени со име и презиме, телефонски број за контакт и мејл адреса.

Владата бара начин да оформи меѓународна истрага за случајот „Диво Насеље“

Макфакс - 10.11.2017

Владата бара начин да оформи меѓународна истрага за случајот „Диво Насеље“. Премиерот Зоран Заев, на новинарско прашање во врска со најавите за меѓународна истрага во овој случај, одговори дека засега се инфорирани претставниците на Меѓународната ...

Владата се согласува да има меѓународна експертиза за „Диво насеље“

+инфо - 10.11.2017

Премиерот верува дека ќе се најде начин со меѓународната заедница како да се отвори меѓународна истрага за овој случај. Владата е согласна за случајот во Диво насеље, за кој осуммина обвинети беа осудени на доживотна затворска казна, да биде ...

Се бараат начини за меѓународна истрага за „Диво насеље“, потврди Заев

Либертас - 10.11.2017

Владата и претставници на меѓународната заедница бараат начин за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности поврзани со настаните во кумановско Диво Насеље од 9 и 10 мај 2015 година, потврди премиерот Зоран Заев на денешната ...

Владата прифаќа меѓународна истрага за „Дива населба“...

Н.Македонија - 10.11.2017

Владата прифаќа меѓународна истрага за „Дива населба“ Владата е согласна да биде отворена меѓународна истрага за случајот „Дива населба“. Премиерот Зоран Заев вели дека е информирана меѓународната заедница и оти се бараат начини за спроведување на ...

Владата бара начин да оформи меѓународна истрага за случајот „Диво Насеље“

Sky - 10.11.2017

Владата бара начин да оформи меѓународна истрага за случајот „Диво Насеље“. Премиерот Зоран Заев, на новинарско прашање во врска со најавите за меѓународна истрага во овој случај, одговори дека засега се инфорирани претставниците на Меѓународната ...

Заев ќе најде начин за меѓународна експертиза за „Диво насеље“

Република - 10.11.2017

Владата е согласна за случајот во Диво насеље, за кој осуммина обвинети беа осудени на доживотна затворска казна, да биде отворена меѓународна истрага, изјави денеска Зоран Заев. – До сега сме имале само информирање на претставници од меѓународната ...

Се бараат начини за меѓународна истрага за „Диво насеље“, потврди Заев

Sky - 10.11.2017

Владата и претставници на меѓународната заедница бараат начин за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности поврзани со настаните во кумановско Диво Насеље од 9 и 10 мај 2015 година, потврди премиерот Зоран Заев на денешната ...

Владата прифаќа меѓународна истрага за „Дива населба“

Стандард - 10.11.2017

Владата е согласна да биде отворена меѓународна истрага за случајот „Дива населба“. Премиерот Зоран Заев вели дека е информирана меѓународната заедница и оти се бараат начини за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности ...

Владата бара начин да оформи меѓународна истрага за случајот „Диво Насеље“

Точка - 11.11.2017

Владата бара начин да оформи меѓународна истрага за случајот „Диво Насеље“. Премиерот Зоран Заев, на новинарско прашање во врска со најавите за меѓународна истрага во овој случај, одговори дека засега се инфорирани претставниците на Меѓународната ...

Заев согласен да отвори меѓународна истрага за „Диво Насеље"

Press24 - 10.11.2017

Премиерот Зоран Заев е согласен да се отвори меѓународна истрага за случајот „Диво Насеље". Заев во истрагата би вклучил надворешни експерти за да се разјаснат дилемите и отворени прашања за јавноста.

Се бараат начини за меѓународна истрага за „Диво насеље“, потврди Заев

Правдико - 10.11.2017

Владата и претставници на меѓународната заедница бараат начин за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности поврзани со настаните во кумановско Диво Насеље од 9 и 10 мај 2015 година, потврди премиерот Зоран Заев на денешната ...

Владата прифаќа меѓународна истрага за „Дива населба“

Канал5 - 10.11.2017

Владата е согласна да биде отворена меѓународна истрага за случајот „Дива населба“. Премиерот Зоран Заев вели дека е информирана меѓународната заедница и оти се бараат начини за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности ...

Премиерот бара начин да се отвори меѓународна истрага за Диво Насеље

Newsroom - 10.11.2017

Владата е согласна за случајот во Диво насеље, за кој осуммина обвинети беа осудени на доживотна затворска казна, да биде отворена меѓународна истрага. Заев денеска изјави дека со истрага во која би биле вклучени надворешни експерти би се разјасниле ...

Се бараат начини за меѓународна истрага за „Диво насеље“, потврди Заев

Локално - 10.11.2017

Владата и претставници на меѓународната заедница бараат начин за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности поврзани со настаните во кумановско Диво Насеље од 9 и 10 мај 2015 година, потврди премиерот Зоран Заев на денешната ...

Владата прифаќа меѓународна истрага за „Дива населба“

ТВ21 - 10.11.2017

Владата е согласна да биде отворена меѓународна истрага за случајот „Дива населба“. Премиерот Зоран Заев вели дека е информирана меѓународната заедница и оти се бараат начини за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности ...

Се бараат начини за меѓународна истрага за „Диво насеље“, потврди Заев

Позитив.мк - 10.11.2017

Владата и претставници на меѓународната заедница бараат начин за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности поврзани со настаните во кумановско Диво Насеље од 9 и 10 мај 2015 година, потврди премиерот Зоран Заев на денешната ...

Владата прифаќа меѓународна истрага за „Дива населба“

А1 On - 10.11.2017

Владата е согласна да биде отворена меѓународна истрага за случајот „Дива населба“. Премиерот Зоран Заев вели дека е информирана меѓународната заедница и оти се бараат начини за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности ...

Владата прифаќа меѓународна истрага за „Дива населба“

Орбис - 10.11.2017

Владата е согласна да биде отворена меѓународна истрага за случајот „Дива населба“. Премиерот Зоран Заев вели дека е информирана меѓународната заедница и оти се бараат начини за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности ...

Заев нема ништо против да има меѓународна истрага за „Дива Населба“

Телевизија Нова - 10.11.2017

Владата е согласна да биде отворена меѓународна истрага за случајот „Дива населба“. Премиерот Зоран Заев вели дека е информирана меѓународната заедница и оти се бараат начини за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности ...

Заев: Владата веќе бара начини како да се спроведе меѓународна истрага за Диво Насеље

МКД - 10.11.2017

Владата е согласна да биде отворена меѓународна истрага за случајот Диво Насеље. Премиерот Зоран Заев вели дека е информирана меѓународната заедница и оти се бараат начини за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности поврзани ...

Владата прифаќа меѓународна истрага за „Дива населба“

Слободен Печат - 10.11.2017

Владата е согласна да биде отворена меѓународна истрага за случајот „Дива населба“. Премиерот Зоран Заев вели дека е информирана меѓународната заедница и оти се бараат начини за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности ...