TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

Сител - 20.03.2017

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за сттаистика.

АКТИВНО НАСЕЛЕНИЕ: Вработени се 723 550 луѓе, а колку се без работа?

Фактор - 20.03.2017

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2016 година, активното население во Република Македонија брои 948 599 лица од кои вработени се 723 550, а 225 049 лица се невработени.

Невработеноста во Грција повторно порасна

Вечер - 20.03.2017

Рекордната невработеност од 27,8 отсто беше регистрирана на почетокот на 2014 година. Невработеноста во Грција повторно порасна откако во последното ланско тримесечје достигна 23,6 отсто или за еден отсто повеќе од претходниот квартал.

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

А1 On - 20.03.2017

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за сттаистика.

Невработеност од 23,7% во 2016 година

Бизнис Инфо - 20.03.2017

Фото: Pixabay Невработеноста во 2016 година изнесуваше 23,7%, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Стапката на активност во овој период е 56,5, стапката на вработеност 43,1, додека стапката на невработеност изнесува 23,7.

Невработеноста во Грција во пораст

+инфо - 20.03.2017

Грција има најголема невработеност во ЕУ поради финансиската криза која ја тресе земјата веќе седум години. Невработеноста во Грција повторно порасна откако во последното ланско тримесечје достигна 23,6 отсто или за еден отсто повеќе од претходниот ...

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица...

Н.Македонија - 20.03.2017

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за ...

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

Нетпрес - 20.03.2017

Стапката на активност во минатата година изнесувала 56,5 проценти, стапката на вработеност 43,1, а стапката на невработеност 23,7. Во 2015 година стапката на активност изнесуваше 57, стапката на вработеност 42,1, а стапката на невработеноист 26,1.

Во Македонија вработени се 723.550, а невработени 225.049 лица

+инфо - 20.03.2017

Во вкупното работоспособното население над 15 години според економската активност и полот, мажите учествуваат со 61,3 проценти, а жените со 38,7. Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а ...

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

Вечер - 20.03.2017

Стапката на активност во минатата година изнесувала 56,5 проценти, стапката на вработеност 43,1, а стапката на невработеност 23,7. Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се ...

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

Точка - 20.03.2017

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за статистика.

ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА: Невработени во Македонија се 225.049 лица

Телеграф - 20.03.2017

Од регистрираните 723.550 вработени, 555.894 се ангажирани во деловни субјекти во приватна сопственост, а 167.657 во фирми со друга сопственост Од 948.599 лица што лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 ...

Во Македонија вработени се 723.550, а невработени 225.049 лица

Република - 20.03.2017

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за статистика.

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

Канал5 - 20.03.2017

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за сттаистика.

ДЗС: Невработеноста во Македонија е 23,7 отсто

Стандард - 20.03.2017

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за сттаистика.

ДЗС: Во Македонија вработени 723.550, а 225.049 лица се невработени

Здравство24 - 20.03.2017

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за статистика.