TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Чудесната куркума: Зошто е добра за здравјето и кои се болести ги лекува!

Press24 - 10.11.2017

Куркума е зачин кој доаѓа од коренот на растението Куркума Лонга, кое најдобро успева во Индија и на Карипските Острови. За овој зачин се верува дека е еден од најмоќните природни лекови поради состојката куркумин што ја содржи.

Пет значајни придобивки од циметот- Можете да го користите и како паста за заби!

Пулс24 - 10.11.2017

Циметот е вкусен и здрав зачин од кој има голем број придобивки. Тој се добива од гранки на диви дрвја кои припаѓаат на видот cinanomum, кој потекнува од Карибите, Јужна Америка и Југоисточна Азија.

Намирница која мора да ја имате дома - еве зотшо куркумата е добра за нашето здравје

Сител - 10.11.2017

Куркума е зачин кој доаѓа од коренот на растението Куркума Лонга, кое најдобро успева во Индија и на Карипските Острови. За овој зачин се верува дека е еден од најмоќните природни лекови поради состојката куркумин што ја содржи.