TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Италијанскиот синдикат отвори канцеларија во Македонска Каменица

Телма - 12.08.2017

Италијанскиот синдикат за земјоделство ќе отвара канцеларија во Македонска Каменица, за да им ги олесни административните постапки на сеозонските работници кои напролет и наесен работат на плантажите со грозје и јаболка во оваа земја.

Италијански агросиндикат ќе отвори канцеларија во Македонска Каменица

Сител - 12.08.2017

Синдикатот за земјоделие од областа Пијамонте Италија ќе отвори канцеларија во Македонска Каменица, со цел да се олесни административната процедура на лицата кои сезонски одат во оваа земја и работат земјоделие.

На жителите на Македонска Каменица ќе им се олесни заминувањето во Италија

Фактор - 13.08.2017

На жителите на Македонска Каменица ќе им се олесни патот за заминување на сезонска работа во Италија. Синдикатот за земјоделство од областа Пијамонте, Италија ќе отвори канцеларија во Македонска Каменица, со цел да се олесни административната ...